Πινγκ πονγκ: «Απερίγραπτη η χαρά μας για την πρόκριση»

Ήττα χωρίς αντίκτυπο ήταν αυτή από τη Σλοβακία στην Μπρατισλάβα, για την τελευταία αγωνιστική του 4ου προκριματικού γκρουπ (με σκορ 3-0), αφού η εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των γυναικών είχε εξασφαλίσει από το Σάββατο την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Η αποστολή αναχώρησε με πλατιά χαμόγελα από την πρωτεύουσα της Σλοβακίας και τη βαθιά ικανοποίηση ότι πέτυχε έναν δύσκολο στόχο και το φθινόπωρο στη Ναντ θα είναι μέσα στις 24 ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην τελική βαθμολογία του γκρουπ η Σλοβακία πρώτευσε με 4 βαθμούς, η Ελλάδα ακολούθησε με 3, ενώ η Ελβετία περιορίστηκε στην 3η θέση με 2 βαθμούς κι έμεινε εκτός Ευρωπαϊκού.

Λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της επιστροφής έκαναν δηλώσεις η Μαρία Χριστοφοράκη και η Ελισάβετ Τέρπου.

Η πολύπειρη πλέον Μαρία Χριστοφοράκη ανέφερε: «Η χαρά για την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απερίγραπτη. Έπειτα από περίπου έναν χρόνο καταφέραμε να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο, που όλες μας θέλαμε όσο τίποτα. Ο δρόμος ήταν μακρύς. Καταφέραμε τον πρώτο στόχο μας να πάρουμε τη 2η θέση στον όμιλο του σταδίου 1 και να οδηγηθούμε εδώ, στην Μπρατισλάβα και να τα παίξουμε όλα για όλα για την πρόκριση. Η τύχη μας χαμογέλασε γιατί πέσαμε σε όμιλο, στον οποίο μπορούσαμε να παλέψουμε, καθώς είχαμε ως 3η ομάδα από την 1η κατηγορία την Ελβετία. Βέβαια είχαμε από τις δυσκολότερες πρώτες ομίλου δεύτερης κατηγορίας, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Κόντρα στην Ελβετία ήταν κρίσιμο το παιχνίδι της Κωνσταντίνας (σ.σ. Παρίδη) στο 1-1. Θέλαμε πολύ να πάρουμε το προβάδισμα έτσι ώστε σε περίπτωση ήττας της Κατερίνας (σ.σ. Τόλιου) να είχαμε τη δυνατότητα να πάμε το ματς στο 2-2. Φυσικά και ένα παιχνίδι στο 2-2 θεωρείται επίσης κρίσιμο, ειδικά όταν ξέρεις ότι αν κερδίσεις δίνεις σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα για την πρόκριση. Το πείσμα, η αγωνιστικότητα, η θέληση μας, η ενθάρρυνση και το ομαδικό πνεύμα ήταν στοιχεία τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να αποδώσουμε τα μέγιστα και να πάρουμε τη νίκη».

Όσον αφορά στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα η Χριστοφοράκη επισήμανε: «Από τη στιγμή που μειώθηκαν οι ομάδες με το νέο σύστημα αυτό συνεπάγεται ότι το έργο μας είναι δύσκολο, καθώς το επίπεδο θα είναι πάρα πολυ υψηλό. Δεν είναι και λίγο να συγκαταλέγεσαι στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Από κει και πέρα θα δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και να παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε και για όσο υψηλότερο πλασάρισμα. Πιστεύω ότι αν όλες μας είμαστε σε καλή κατάσταση και παίξουμε αυτό που ξέρουμε είμαστε επικίνδυνη ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει εκπλήξεις!»

Από την πλευρά της η Ελισάβετ Τέρπου, που πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή της με τη φανέλα της εθνικής γυναικών, δήλωσε: «Στο πρώτο στάδιο θεωρώ ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε και την 1η θέση αλλά δεν αποδώσαμε με την Αγγλία σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Με τη Νορβηγία αποδείξαμε την ανωτερότητα μας και προκριθήκαμε στο 2ο στάδιο. Με την Ελβετία ήταν αμφίρροπο παιχνίδι, αν και θεωρώ πως ήμασταν πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Κομβική θεωρώ την επικράτηση της Κωνσταντίνας από τη θέση 3. Με αφορμή το ντεμπούτο μου εξάλλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή που επέλεξε να με συμπεριλάβει σε αυτή την αποστολή, καθώς και όλα τα κορίτσια της ομάδας. Εγώ τώρα αρχίζω να μαθαίνω από διεθνείς αγώνες και το να ‘μαι σε αποστολή δίπλα στα κορίτσια μού δίνει εμπειρίες και μαθαίνω από αυτές. Στη Γαλλία πάμε να παίξουμε ελεύθερα να βγάλουμε η κάθε μία τα στοιχεία της και με μια ευνοϊκή κλήρωση να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό».

Διαβάστε επίσης