Πινγκ πονγκ: Εκπροσώπηση μόνο στους άνδρες στο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού

Μόνο από την εθνική ομάδα των ανδρών θα εκπροσωπηθεί η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά ομαδικού, το οποίο θα διεξαχθεί στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας από τις 22 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020. Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., οι άνδρες θα μεταβούν στην ιβηρική χερσόνησο και θα… επιχειρήσουν στην πολύ δύσκολη αποστολή για την κατάκτηση θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως οι γυναίκες δεν θα μετάσχουν, επειδή ρεαλιστικά δεν θα μπορούσαν να θέσουν τον στόχο της πρόκρισης, ενώ παράλληλα υπάρχει το υψηλό οικονομικό κόστος. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών είναι χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη και θα πήγαινε κατευθείαν πάνω σε πολύ δυνατούς αντιπάλους.

Στο Παγκόσμιο Προολυμπιακό τουρνουά δήλωσαν συμμετοχή 36 εθνικές ομάδες ανδρών (στις γυναίκες θ’ αγωνιστούν 31, άρα είναι φανερό ότι υπάρχουν γενικά απουσίες). Μπορεί να μην είναι ανάμεσά τους οι πανίσχυρες Κίνα, Γερμανία και (η διοργανώτρια) Ιαπωνία (είναι ήδη εξασφαλισμένη η παρουσία τους στο Τόκιο), μπορεί ν’ αποφεύγει τη διαδικασία και η Βραζιλία του Χούγκο Καλντεράνο ως σίγουρη εκπρόσωπος της Νοτίου Αμερικής, ωστόσο πέρα από τις δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες υπάρχουν κι άλλα πολύ υπολογίσιμα συγκροτήματα από την Ασία, όπως η Κορέα και το Χονγκ Κονγκ. Επιπλέον, το νοκ άουτ σύστημα διεξαγωγής κάνει το έργο της Ελλάδας εξαιρετικά δύσκολο. Με αυτά τα δεδομένα η εθνική γυναικών θ’ αδυνατούσε θεωρητικά να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό κι έτσι κρίθηκε προτιμότερο να μην πάει στο Γκοντομάρ και να ρίξουν οι διεθνείς αθλήτριες το βάρος στην προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Προολυμπιακό του απλού, που θα γίνει τον Απρίλιο στη Μόσχα.

Τέλος στις σχετικές ενότητες της ιστοσελίδας της παγκόσμιας ομοσπονδίας υπάρχουν πλέον και τα ρόστερ της κάθε εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό της Πορτογαλίας. Από την Ελλάδα δηλώθηκαν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

Πηγή: Httf.gr

Διαβάστε επίσης