Πινγκ πονγκ: Ώρα για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών

Σε πέντε περιοχές της χώρας θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, της μεγαλύτερης διοργάνωσης στο καλεντάρι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Με συνολικά κάτι λιγότερο από 200 τελικές δηλώσεις συμμετοχής (144 άνδρες και 48 γυναίκες) θα διεξαχθούν προκριματικά στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Χίο, την Πάτρα και την Ορεστιάδα.

Τα προκριματικά είναι μόνο για το αγώνισμα του απλού και οι 8 πρώτοι αθλητές και οι 6 πρώτες αθλήτριες από τους πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών περνάνε απευθείας στην τελική φάση). Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξάγεται και φέτος στη μνήμη του Δάμωνα Δαμιανίδη, επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και εφόρου του Πέρα Αθηνών.

Μία αλλαγή, στο σύστημα διεξαγωγής, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, είναι ότι οι επόμενοι 8 πρώτοι αθλητές (θέσεις 9-16) και οι επόμενες 6 πρώτες αθλήτριες (7-12) του πίνακα αξιολόγησης ανδρών-γυναικών δεν θα αγωνιστούν στους ομίλους της προκριματικής φάσης του απλού, αλλά θα τοποθετηθούν αμέσως ως φαβορί στο τελικό ταμπλό πρόκρισης.

Για την Αττική και κάποια νησιά οι αγώνες θα φιλοξενηθούν μεθαύριο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Θα πάρουν μέρος 65 άνδρες και 25 γυναίκες.

Σωματεία της Βόρειας Ελλάδας θ’ αγωνιστούν, επίσης το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη και την αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ.. Έχουν δηλώσει συμμετοχή 42 άνδρες και 16 γυναίκες

Οι αθλητές για τα προκριματικά Χίου και Μυτιλήνης θα συγκεντρωθούν την Κυριακή στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλούτας. Θα είναι 12 άνδρες και 7 γυναίκες από 6 σωματεία των δύο νησιών.

Μόνο άνδρες τέλος, θα περιλαμβάνουν τα παιχνίδια για τη Θράκη και την Πελοπόννησο. Στην αίθουσα της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας θ’ αγωνιστούν 8 αθλητές, ενώ 10 θα είναι στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Ορεστιάδας. Οι συναντήσεις εδώ θα λάβουν χώρα την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης