Πινγκ πονγκ: Συμφωνήθηκαν δύο καμπ προετοιμασίας της εθνικής ανδρών με την κινεζική Ταϊπέι

Πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη στην κινεζική Ταϊπέι, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έφερε πολύ ευχάριστο νέο για την εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Κανονίστηκαν δύο κοινές προετοιμασίες με την ασιατική χώρα μέσα στο 2020, δηλαδή στη χρονιά των Προολυμπιακών τουρνουά, του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων! Η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας προσκάλεσε από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα τον γενικό γραμματέα της Ε.Ο.Ε. μαζί με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο και τη σύζυγό του, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, Ντόρα Μπακογιάννη, με σκοπό να παραστούν στην έναρξη της Συνόδου της Εθνικής Ακαδημίας της Ταϊπέι.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Δ.Ο.Α. είχε απονείμει τιμητική διάκριση στην ασιατική χώρα το καλοκαίρι στην τελετή έναρξης των εργασιών της ετήσιας Συνόδου της Δ.Ο.Ε. στην Πνύκα. Στην 1η μέρα των εργασιών στην Ταϊπέι ο Ισίδωρος Κούβελος και η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ομιλητές και ανέπτυξαν το θέμα «Ολυμπισμός, ειρήνη και ο ρόλος της διπλωματίας».

Επίσης, ο Μανώλης Κολυμπάδης υπέγραψε, ως μέλος της Ε.Ο.Ε., μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο Ολυμπιακών Επιτροπών, που προβλέπει ανταλλαγές σε διάφορα επίπεδα (διοικητικά, αγωνιστικά, εκπαιδευτικά, ιατρικά). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει η κατεύθυνση για κοινές προετοιμασίες Ολυμπιακών ομάδων των δύο χωρών πριν το Τόκιο. Ήδη για την επιτραπέζια αντισφαίριση αποφασίστηκε να γίνουν δύο προπονητικά καμπ και αυτό είναι εξόχως ενδιαφέρον με δεδομένη την υψηλή δυναμική της χώρας στο άθλημα.

Από τις 7 έως τις 17 Ιανουαρίου η εθνική ομάδα ανδρών της Ταϊπέι θα έρθει στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί εν όψει του παγκόσμιου Προολυμπιακού τουρνουά ομαδικού, που θα γίνει στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας από τις 22 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου. Σε ανταπόδοση αθλητές της ελληνικής εθνικής ομάδας θα βρεθούν στην Ταϊπέι από τις 16 έως τις 20 Μαρτίου και θα κάνουν προπονήσεις με τους διεθνείς της χώρας λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού, που θα διεξαχθεί στο Μπουσάν της Κορέας (22-29 Μαρτίου).

Το πλάνο είναι ν’ αναχωρήσουν μαζί, αν γίνεται, για τις προαναφερόμενες διοργανώσεις οι δύο εθνικές ομάδες μετά την κοινή προετοιμασία τους.

Διαβάστε επίσης