Πινγκ πονγκ: Την 3η θέση ο Σγουρόπουλος στους αγώνες U21 στο όπεν της Κροατίας

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος έφτασε σε μία ακόμα πρωτοφανή διάκριση για τον ίδιο και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στο διεθνές τουρνουά Challenge της Κροατίας, που γίνεται στο Ζάγκρεμπ, κατέκτησε την 3η θέση στο απλό των αθλητών μέχρι 21 ετών, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος Έλληνας αθλητής στα χρονικά αυτών των επαμειβόμενων όπεν της διεθνούς ομοσπονδίας.

Μπήκε στα ημιτελικά με σπουδαία νίκη εναντίον του 1ου φαβορί του ταμπλό, του Ινδού Τακάρ με 3-0 σετ και είχε αργότερα πολύ καλή ευκαιρία να φτάσει και στον τελικό ώσπου κάμφθηκε από τον Αμερικανό Τζα Κάνακ με 3-2 (κι ενώ προηγήθηκε με 2-1 σετ και 9-7 στους πόντους). Δύο μήνες μετά τον ευρωπαϊκό τίτλο σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία ο Σγουρόπουλος απέδειξε ότι στέκεται θαυμάσια και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς μάλιστα στην πορεία του στο ταμπλό αντιμετώπισε τρεις αθλητές εκτός Ευρώπης. Αυτή η 3η θέση ήρθε σαν συνέχεια στα δύο τρόπαια του Παναγιώτη Γκιώνη πέρσι και πρόπερσι στο ίδιο μέρος, ενώ στην Κροατία είχε κατακτήσει ο Σγουρόπουλος το 2016  τον παρθενικό του τίτλο στο απλό νέων σε διεθνές τουρνουά!

Επίσης στον επίλογο της ελληνικής συμμετοχής στην κρατική πρωτεύουσα η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού. Η εθνική ομάδα των γυναικών συγκεντρώνεται τώρα στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στην Μπρατισλάβα και το Σαββατοκύριακο θα τα δώσει όλα για την πρόκριση στην τελική φάση της Ναντ με αντιπάλους τη Σλοβακία και την Ελβετία.

Διαβάστε επίσης