«Πιο σταθερή σε σχέση με το περασμένο έτος η Ενωση μας»

Ενα χρόνια μετά την υπόσχεση που έδωσε πως θα κάνει «ότι είναι αναγκαίο προκειμένου να διασωθεί το ευρώ», ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να ενισχύσουν τους δεσμούς τους και να υποστηρίξουν τα σχέδια για τα οποία δεσμεύτηκαν τον περασμένο Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ενοποιημένου τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάτι τέτοιο συνεπάγεται ότι οι χώρες θα πρέπει να κάνουν ορισμένες θυσίες σχετικά με την εθνική τους κυριαρχία επί του προϋπολογισμού και των διαρθρωτικών πολιτικών. «Η ζώνη του ευρώ διέπεται από μεγαλύτερη σταθερότητα σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, ωστόσο οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν απαιτητικές και οι κυβερνήσεις πρέπει να προωθήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

«Η απάντηση στην κρίση δεν είναι μια μικρότερη Ευρώπη αλλά μια μεγαλύτερη», σημείωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σε ομιλία του με θέμα τη “δόμηση της σταθερότητας και τη βιώσιμη ευημερία στην Ευρώπη”. Καταλήγοντας, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε εμφατικά ότι «μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η Οικονομική και Νομισματική μας Ενωση (EMU) είναι πιο σταθερή σε σχέση με το περασμένο έτος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα