Πήρε θέση για την Βραζιλία ο Ριβάλντο

Φήμες θέλουν την ομοσπονδία της Βραζιλίας να συζητά με ξένους προπονητές για την διαδοχή του Τίτε στον πάγκο της εθνικής ομάδας.

Από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, μέχρι τον Άμπελ Φερέιρα, πολλά ονόματα έχουν ακουστεί, αλλά ο Ριβάλντο θεωρεί πως η «σελεσάο» πρέπει να προπονείται από Βραζιλιάνο.

«Δεν συμφωνώ με την ιδέα ενός ξένου προπονητή. Πιστεύω πως είναι ασέβεια προς τους Βραζιλιάνους προπονητής. Θεωρώ πως έχουμε προπονητές που μπορούν να αναλάβουν την εθνική ομάδα και να κάνουν καλή δουλειά, όπως ο Ροζέριο Σένι, ο Φερνάντο Ντίνις, ο Κούκα, ο Ρενάτο Γκαούτσο και ο Ντοριβάλ Ζούνιορ. Υπάρχουν σίγουρα πολύ καλοί ξένοι προπονητές, αλλά η σελεσάο είναι δική μας και η εθνική ομάδα πρέπει να έχει προπονητή κάποιον με βραζιλιάνικό αίμα στις φλέβες του. Πιο σημαντικοί είναι οι παίκτες, πρέπει να τους βοηθήσουμε, να τους ενθαρρύνουμε και να τονώσουμε την αυτοπεποίθησή τους, γιατί έχουμε μια καλή γενιά και μια βάση με εμπειρία. Το Μουντιάλ είναι ένα μικρής διάρκειας τουρνουά και κερδίζεις ή χάνεις στις λεπτομέρειες», ανέφερε ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Βραζιλία το 2002.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα