Πήρε θέση η Ευρωλίγκα για την διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας, Tζόρντι Μπερτομέου πήρε θέση για όσα γίνονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και κυρίως για την διένεξη του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό σε σχέση με την ευρωπαϊκή διοργάνωση.

«Δεν επεμβαίνουμε ούτε θέλουμε να έχουμε κάποια επίδραση στις εγχώριες λίγκες. Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι εσωτερικές υποθέσεις τους. Όπως ακριβώς δεν ασχοληθήκαμε με τα όσα έγιναν στον τελικό της Αδριατικής λίγκας μεταξύ Ερυθρού Αστέρα και Μπουντούτσνοστ. Δεν έχουμε αλλά ούτε θέλουμε να αποκτήσουμε κάποιας μορφής έλεγχο. Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ομάδες με πολύ καλή φήμη στην Ευρώπη και όσα συμβαίνουν στη μεταξύ τους διαμάχη είναι δύσκολο και να τα καταλάβουμε’’ τόνισε μετά από σχετική ερώτηση.

Όταν ρωτήθηκε για τον κανονισμό που δεν επιτρέπει σε ομάδες που δεν αγωνίζονται στα εγχώρια πρωταθλήματα να μετέχουν στην Ευρωλίγκα ήταν επίσης ξεκάθαρος: ‘’Ο κανονισμός αυτός δεν αποτελεί κριτήριο αλλά ένα μέτρο για να συγκρίνουμε την ανταγωνιστικότητα των ομάδων μας. Η άδεια του Ολυμπιακού για συμμετοχή στην Ευρωλίγκα δεν είναι σε κίνδυνο όσο είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του με τη δική μας διοργάνωση. Δεν θα επέμβουμε επίσης στην πρόθεση του να παίξει στην Αδριατική λίγκα. Είναι ξεκάθαρα εσωτερική υπόθεση της ΑΒΑ’’.

Για το θέμα του τόπου διεξαγωγής του επόμενου φάιναλ φορ μίλησε η Ροσέρ Κεράλτο, υπεύθυνη του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της λίγκας: ‘’Υπάρχουν αρκετές επιλογές. Η Αθήνα δεν είναι έξω από τη συζήτηση αλλά δύσκολα μπορεί να γίνει εκεί το φάιναλ φορ του 2020. ‘Ισως σε κάποια από τα επόμενα χρόνια. Το Παρίσι είναι μια από τις υποψήφιες πόλεις αλλά υπάρχουν αρκετές ακόμη στη λίστα. Στόχος μας είναι να ανακοινώσουμε εφόσον αποδεχθεί εφικτό τις έδρες των δύο επόμενων φάιναλ φορ κάτι που θα συμβεί στο τέλος της σεζόν’’.

Διαβάστε επίσης