Πήρε θέση η Μπακογιάννη για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας

Τι είπε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Βουλή

Για τις διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία πήρε θέση η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας πως η μεγάλη εσωτερική και εξωτερική πίεση που δέχεται η Τουρκία μπορεί να οδηγήσει σε πρόοδο των διμερών επαφών, συνυποσχετικό και τελικά στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας  της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναπτύσσεται αγωνία στο εσωτερικό της χώρας για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

«Οι διπλωμάτες που θα κάτσουν στο τραπέζι είναι έμπειροι και οι πάγιες εντολές του ΥΠΕΞ θα δοθούν και τώρα στην ομάδα. Ενδεχομένως όμως αυτή τη στιγμή, επειδή ακριβώς η Τουρκία βρίσκεται υπό πίεση εσωτερική αλλά και εξωτερική, να μπορέσουμε να κάνουμε πρόοδο και να καταλήξουμε σε συνυποσχετικό που θα μας οδηγήσει στη Χάγη. Αυτό που δεν πρέπει να εκπέμπεται από τη χώρα είναι ανασφάλεια ως προς τις διερευνητικές επαφές, ως προς τον διάλογο. Η Ελλάδα είναι πάρα, πάρα πολύ ισχυρή, έχει ξεκάθαρες θέσεις, δεν φοβάται τη συνάντηση πουθενά και ποτέ να υπερασπιστεί τα επιχειρήματά της», είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα