Πίσω για… διορθώσεις το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη για τον ρατσισμό

Οπισθεν ολοταχώς από την κυβέρνηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ρατσισμό, μετά από παρέμβαση στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά. Η επίσημη εκδοχή που δίνουν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι το νομοσχέδιο θα επανέλθει αφού πρώτα «θα διορθωθεί».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ.κ. Μπαλτάκος και Σταμάτης παρενέβησαν και το νομοσχέδιο αποσύρθηκε πριν καν δοθεί στη δημόσια διαβούλευση καθώς υπήρχαν αντιδράσεις στο θέμα της γενοκτονίας αλλά και στην αναφορά σε φυλές που προκάλεσε την αντίδραση της εκκλησίας. Οπως αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αυτή η κίνηση μετά τις διαρροές του υπουργείου δικαιοσύνης οι οποίες και «δεν ανταποκρίνονται στο κείμενο του νομοσχεδίου». Το νομοσχέδιο είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και ξενοφοβίας με αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις, βαριά πρόστιμα, αλλά και με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων.

Πληροφορίες έλεγαν ότι θα προέβλεπε ποινικές κυρώσεις εναντίον εκείνων που δημόσια προκαλούν ή διεγείρουν σε βιαιοπραγίες σε βάρος προσώπων βάσει του χρώματος, της φυλής, της θρησκείας, της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής. Παράλληλα περιείχε ποινικές κυρώσεις και για όποιον εγκωμιάζει δημόσια ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων πολέμου, γενοκτονίας, κατά της ανθρωπότητας, με γνώμονα διακρίσεις φυλετικές, θρησκευτικές, εθνοτικές κ.λπ. και με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες, εχθροπάθεια κ.λπ.
Παπ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα