Πίσω στις χώρες τους 10.118 λαθρομετανάστες

Περισσότεροι από 10.000 αλλοδαποί έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδας τους, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης με την κωδική ονομασία «Ξένιος Δίας» , ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους ανέρχεται σε 10.118 άτομα. Από αυτούς οι 264 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Αστυνομίας, καθώς σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (78 άτομα) και την Αλβανία (64 άτομα), καθώς και την Αλγερία (24 άτομα), την Γεωργία (16 άτομα), την Κίνα (10 άτομα), το Ιράκ (7 άτομα), την Αίγυπτο (5 άτομα), το Μαρόκο (5 άτομα), το Μπαγκλαντές (7 άτομα), το Αφγανιστάν (2 άτομα), τη Βουλγαρία (5 άτομα), την Γκάμπια (1 άτομο), τις ΗΠΑ (1 άτομο), την Ινδία (7 άτομα), το Ιράν (3 άτομα), την Ιταλία (2 άτομα), το Καζακστάν (1 άτομο), τη Μολδαβία (3 άτομα), τη Νιγηρία (2 άτομα), την Ουκρανία (4 άτομα), την Πολωνία (1 άτομο), τη Ρουμανία (2 άτομα), τη Ρωσία (1 άτομο), τη Σερβία (2 άτομα), το Σουδάν (2 άτομα), τη Σουηδία (2 άτομα), την Τουρκία (4 άτομα), την Τυνησία (3 άτομα).

Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι 61 υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και οι 3 πολίτες Βουλγαρίας και ο 1 πολίτης Τουρκίας, επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Μάιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 301 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα