Πιστόλι Glock, 100 σφαίρες και αλεξίσφαιρο στο σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη στα Εξάρχεια

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και σειρά πλημμεληματικού βαθμού αδικημάτων, άσκησε η αρμόδια εισαγγελέας σε βάρος των δύο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά το περιστατικό της επίθεσης στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της οδού Μασσαλίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ένας 26χρονος και μία 23χρονη, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους φαίνεται να ταυτοποιούνται ως συμμετέχοντες στην ομάδα αντιεξουσιαστών που προκάλεσε φθορές στην τζαμαρία της εισόδου της Ένωσης και πέταξε τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εναντίον τους η εισαγγελική λειτουργός άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας από κοινού και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησία, παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας από κοινού, παράνομης βίας από κοινού, απείθειας και άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή στον οποίο θα κληθούν να απολογηθούν οι δύο κατηγορούμενοι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σε έρευνα που έγινε κατόπιν εισαγγελικής άδειας στο σπίτι της 23χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα πιστόλι μάρκας Glock, δύο γεμιστήρες, 100 φυσίγγια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μία θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Την έρευνα έχει από την πρώτη στιγμή η Κρατική Ασφάλεια αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- τα ευρήματα έχουν προκαλέσει το άτυπο ενδιαφέρον και της Αντιτρομοκρατικής.

Διαβάστε επίσης