«Μπιστόλια του συστήματος, εκβιαστές και διεφθαρμένοι»

Είναι το πρόσωπο των ημερών και το… απολαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς. Ο τέως υπουργός Εξωτερικών, με μήνυμα του στο Twitter το πρωί της Κυριακής επανέρχεται στο θέμα της παραίτησής του κάνοντας λόγο για πράξη ευθύνης. Ταυτόχρονα εξαπολύει σφοδρή επίθεση σε όσους θέλουν να θίξουν την αξιοπρέπειά του.

«Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται. Έτσι κτυπάνε και τη λειτουργία τής δημοκρατίας. Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης» γράφει χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» παρουσιάζει την επιστολή παραίτησης του, στην οποία φέρεται να εξαπολύει «καρφιά» κατά του Πάνου Καμμένου. Ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζει πολιτικούς και όχι προσωπικούς τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση ενώ κάνει ειδική αναφορά στο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ. «Η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών. Στη συνέχεια εγκρίνεται από το υπουργικό συμβούλιο και δεν μπορούν να υπάρχουν αυτονομήσεις και διπλές γραμμές, ειδικά σε πολύ σημαντικά εθνικά θέματα», φέρεται να γράφει ο τέως υπουργός.

«Ο κ. Καμμένος έθεσε σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας»

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δηλώσεις Καμμένου περί «βαλκανικής συμμαχίας» φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς ο πρώην υπουργός φέρεται να θεωρεί ότι «έθεσαν σε κίνδυνο την εξωτερική πολιτική της χώρας», ενώ «οι προτάσεις οφείλουν να προέρχονται είτε από τον πρωθυπουργό είτε από τον υπουργό Εξωτερικών. Οτιδήποτε άλλο είναι εθνικά επικίνδυνο για την περιοχή».

Τέλος, ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει -σύμφωνα με το δημοσίευμα- ότι το υπουργείο Άμυνας είναι αυτό που εφαρμόζει τη γεωστρατηγική πολιτική και όχι αυτό που τη χαράσσει. «Η στρατηγική που προτάθηκε από τον Πάνος Καμμένο στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζιμ Μάτις, δεν ήταν η πρέπουσα», σημειώνει, ενώ φέρεται να έχει πλήρη γνώση του σχεδίου που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας.

Διαβάστε επίσης