Πιθανή η απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα

Την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος σε νομικά πρόσωπα που δεν ασκούν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση 17 βουλευτών της ΝΔ, με επικεφαλής τον Τιμολέοντα Κοψαχείλη, σχετικώς με την επιβολή τέλους επιτηδεύματος σε αργούσες εργολαβικές επιχειρήσεις και κοινοπραξίες.

Όπως ανέφεραν οι βουλευτές επιβάλλεται το τέλος επιτηδεύματος σε αργούσες κοινοπραξίες και τεχνικές εταιρείες των οποίων το έργο έχει περαιωθεί και έχει λήξει η συνεργασία τους. Επίσης, ανέφεραν ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία προκαλεί προβλήματα βιωσιμότητας στις εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα και ότι οι περισσότερες από αυτές έχουν ελάχιστη δραστηριότητα.

Οι βουλευτές είχαν προτείνει τη συνέχιση της επιβολής του Τέλους Επιτηδεύματος για χρονικό διάστημα μέχρι και τριών ετών από της ολοκληρώσεως του έργου, διότι αυτό είναι ένα χρονικό διάστημα που κρίνεται ότι επαρκεί για την εκκαθάριση των εκκρεμοτήτων των εν λόγω εταιρειών (αποπληρωμή, παράδοση έργου, λήξη εγγυήσεων κλπ).

 

Διαβάστε επίσης