Πιτίνο: «Η Ελλάδα η αγαπημένη μου χώρα στην Ευρώπη»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στους New York Times για την παρουσία του στην Ευρώπη για χάρη του Παναθηναϊκού. Ο 67χρονος πρώην τεχνικός του τριφυλλιού, αναφέρθηκε στις εμπειρίες του μέχρι να επαναπατριστεί για χάρη του Πανεπιστημίου του Αϊόνα (NCAA).

Ποιο ήταν το αγαπημένο του μέρος σε μία διετία γεμάτη ταξίδια ανά την «Γηραιά ήπειρο»;

“Η Μόσχα ήταν ωραία. Προφανώς το Μιλάνο περνά δύσκολες στιγμές αυτή την εποχή, αλλά ήταν εκπληκτικό. Δεν τρελάθηκα με την Κωνσταντινούπολη γιατί είναι δύσκολες οι μετακινήσεις. Νομίζω τα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία ήταν υπέροχα. Η Ελλάδα είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου μέρος. Τα νησιά, ο κόσμος, όλοι μιλούν αγγλικά. Δεν ήταν μόνο τα ταξίδια κι οι εμπειρίες, αλλά και πόσο μπάσκετ έμαθα στην ηλικία μου”.

Πόσο μπάσκετ έμαθε;

“Η Ευρωλίγκα με βοήθησε να αναπτύξω μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία στην επίθεση. Ήταν μία σπουδαία διδακτική εμπειρία. Νομίζω είναι το καλύτερο στυλ που υπάρχει στο μπάσκετ ως προς επίθεση. Τα στάνταρ στην άμυνα δεν είναι υψηλά σαν τα δικά μας” είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: “Πάσες, κοψίματα… Παίζουν με την κατοχή στα 24″, αλλά δίνουν 5-6 πάσες σε διάστημα 7″-8″ για να δημιουργήσουν κίνηση και καλές προϋποθέσεις για σουτ. Μπορεί η κατοχή να καταλήξει σε pick and roll όπως και σε εμάς, αλλά θα δημιουργήσουν όλη αυτή την κίνηση γιατί οι κανονισμοί στην άμυνα είναι ακριβώς όπως στο κολέγιο. Δε μπορούν να κάτσουν 3″ στη ρακέτα”.

Θέλοντας και μη πλέον “στο Αϊόνα θα παίζουμε επίθεση όπως στην Ευρωλίγκα και full-court άμυνα”.

 

Διαβάστε επίσης