Πιτσιλής: Στα 940 εκατομμύρια οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων

Στα πλαίσια της ομιλία του ,στο 3ο Thessaloniki Summit ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε πως οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων έπεσαν  στα 940 εκατομμύρια ευρώ. Τα μισά μάλιστα ,τόνισε πως είναι λιγότερο των 90 ημερών.

Αναφερόμενος επιπλέον στο πρόβλημα της φοροδιαφυγής τόνισε πως η Αρχή πλέον είναι κοντά στο να αποκωδικοποιήσει όλα τα δεδομένα αφού  χρησιμοποίει πια και νέα εργαλεία και αξιοποιεί και πληροφορίες από το εξωτερικό. Συμπλήρωσε πως η φοροδιαφυγή πλήττει τον ανταγωνισμό και τη δικαιοσύνη,

Ο επικεφαλής αναφέρθηκε και στη φορολογία του χαρτοσήμου και είπε χαρακτηριστικά «Το τελευταίο διάστημα μας απασχολεί έντονα το θέμα που αφορά τις στρεβλώσεις που υπάρχουν διαχρονικά στη φορολογία χαρτοσήμου. Είναι ένας φόρος που έχει δημιουργήσει πολλές προστριβές της φορολογικής διοίκησης με την επιχειρηματική κοινότητα και στο οποίο ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας για μια σύγχρονη λύση και για έναν φόρο που θα μπορεί να προσδιορίζεται και να υπολογίζεται εύκολα, να καταβάλλεται ηλεκτρονικά και έτσι να αποφεύγονται οι εντάσεις του παρελθόντος».

Ενώ για  το “ξέπλυμα μαύρου χρήματος”, ο κύριος. Πιτσιλής επισήμανε πως είναι ένας από τους  βασικούς στόχους που θα απασχολήσει την Αρχή για το 2019. τέλος,ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι πρέπει η χώρα να επενδύσει σε μια σύγχρονη φορολογική διοίκηση που θα δίνει την αίσθηση ότι δουλεύει για το καλό όλων.

Διαβάστε επίσης