«Πλακώθηκαν» Σκουρλέτης – Κουρουμπλής και «τελειώνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ένταση καταγράφηκε στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ του Παναγιώτη Κουρουμπλή (που απέκτησε πρόσφατα εκ νέου την ιδιότητα του βουλευτή μετά την απόφαση του εκλογοδικείου) και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Πάνου Σκουρλέτη.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες λίγη ώρα μετά την εισήγηση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο έντονης και ταχείας κυβερνητικής φθοράς, ιδίως τον τελευταίο ενάμιση μήνα, από το γλέντι της Ικαρίας και μετά και πως αυτό, «σε συνδυασμό με την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και τη συσσωρευμένη κούραση των πολιτών, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που δεν είναι εύκολο να αναχαιτιστεί από τα συστημικά καλοπληρωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Το λόγο ζήτησε και έλαβε κάποια στιγμή ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος φέρεται να επεσήμανε ότι «κάποιοι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να μείνει το κόμμα στο 20% και να μην ξανακερδίσει τις εθνικές εκλογές, με απώτερο στόχο να υπάρξουν εσωκομματικές εξελίξεις», υπονοώντας ακόμη και την αλλαγή προέδρου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, του απάντησε ότι «αυτό που κάνεις είναι κυνήγι μαγισσών» και πως «με αυτά που λες είναι σαν να πυροβολούμε τα πόδια μας. Είναι ντροπή να εξαπολύονται τέτοιες κατηγορίες κατά συντρόφων».

Ο κ. Κουρουμπλής επέμεινε στρέφοντας αυτή τη φορά τα λεκτικά πυρά του κατά του ίδιου του κ. Σκουρλέτη στον οποίο έριξε ένα σημαντικό μέρος της ευθύνης για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Γκρίνια υπήρξε και για την διαφοροποίηση του Νίκου Φίλη πριν από μερικές μέρες στο θέμα του Ελληνικού από τον Χρήστο Σπίρτζη, τον Παναγιώτη Κουρυμπλή και τον Γιάννη Μουζάλα. «Συνεδρίασε κάποιο όργανο και αποφάσισε κάτι άλλο;» ρώτησε ο Νίκος Φίλης.

«Ο πρωινός καφές είναι κομματικό όργανο για να αποφασίσει;. Από την στιγμή που δεν υπήρξε κομματική γραμμή έκανα αυτό που πίστευα σωστό», συνέχισε.

«Εσύ ήσουν ο γραμματέας τότε και πήραμε μόνο πέντε δήμους» φέρεται να είπε, για να λάβει την απάντηση πως «συμμετέχουμε στη διοίκηση 55 δήμων και όχι πέντε», θυμίζοντας ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει με την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα