Πλεύρης: «Απολύσεις για τους υπαλλήλους με “μαϊμού” πιστοποιητικό εμβολιασμού»

44 έως τώρα οι περιπτώσεις στην Καρδίτσα

Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την υπόθεση των “μαϊμού” εμβολιασμών στην Καρδίτσα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως μόλις δημοσιοποιήθηκε το θέμα μίλησε με τον  διευθυντής της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη, και ζήτησε να διαταχθεί ΕΔΕ, αλλά και τη δίωξη των ατόμων που πήγαν και ζήτησαν να μπουν στα πρακτικά ως εμβολιασμένοι, χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.

Επεσήμανε ότι το «σύστημα Ελευθερία είναι θωρακισμένο», ενώ συμπλήρωσε πως η υπόθεση στην Καρδίτσα είναι μία δυναμική διαδικασία, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις ως ύποπτα περιστατικά.

“Συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο”, εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

«Σεβόμαστε απόλυτα όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν σεβόμαστε όσους δηλώνουν ψευδώς ότι έχουν νοσήσει προκειμένου να πάρουν το εξάμηνο, καθώς υπάρχουν καταγγελίες, και οι περιπτώσεις πρέπει να ενταφιαστούν», τόνισε.

«Από τη δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Επίσης επεξεργαζόμαστε μία διάταξη ώστε να υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα κατά περίπτωση προκειμένου να αποτρέπουν αυτού τους είδους», ανέφερε ο υπουργός εξηγώντας πως θα είναι τόσο δυσβάσταχτο το πρόστιμο ώστε κανείς να μην τολμήσει να προχωρήσει σε εμβολιασμούς μαϊμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα