Πλεύρης: «Εμπλέκονται και υγειονομικοί στην υπόθεση με τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού»

«Είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας

Όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα σχετικά με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο εμβολιαστικό κέντρο Καρδίτσας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε περισσότερα στοιχεία στη Βουλή, ενώ το πόρισμα  της ΕΔΕ, που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί,  αναφέρει πως 33 άτομα έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά.

«Υπάρχει πρόβλημα διότι δυστυχώς ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν υγειονομικοί και από άλλες ΥΠΕ και θα ανασταλούν τα καθήκοντα τους», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, απηύθυνε ΄έκκληση σε όσους έχουν “μαϊμού” πιστοποιητικά να το πουν καθώς «είναι θέμα χρόνου να τους βρούμε. Λυπούμαστε, διότι είναι μια πράξη μεγίστης απαξίας να πηγαίνει κάποιος ψευδώς να πάρει ένα πιστοποιητικό. Δίνει ροπή προς μια εγκληματική πράξη», τόνισε.

Σχετικά με την υπάλληλο, σημείωσε πως ήδη έχουν προβλεφθεί κυρώσεις και έχουν ανασταλεί τα καθήκοντά της.

Για τον υποχρεωτικός εμβολιασμό και την αναστολή εργασίας επισήμανε ότι «το μέτρο θα εφαρμοστεί και δεν θα μπορούν να εργαστούν». Εντούτοις, όπως είπε, σε ένδειξη καλής θέλησης η νέα ρύθμιση προβλέπει ότι με την πρώτη δόση θα επιστρέφουν στα καθήκοντά τους. «Κάποιοι ήδη από τον Σεπτέμβριο εμβολιάζονται και θα επιστρέψουν», σημείωσε με νόημα ο κ. Πλεύρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα