Πλεύρης για γήπεδα: «Αν τηρηθούν τα μέτρα, συζητάμε για αύξηση πληρότητας»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να δεχθεί την εισήγηση των λοιμωξιολόγων με την οποία μειώθηκε στο 10% η πληρότητα στα γήπεδα μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας κατέστησε σαφές ότι το μέτρο δεν θα ανακληθεί και εφόσον οι ΠΑΕ συμμορφωθούν τότε μπορεί να γίνει μια συζήτηση για αύξηση της πληρότητας.

Είναι προφανές ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου (που ισχύει το μέτρο) δεν πρόκειται να αλλ΄άξει κάτι δραματικά αφού αυτή είναι και η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Ο υπουργός είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Έχουμε μια συνάντηση σήμερα με την Super League στις 13:30. Καταλαβαίνω ότι οι ομάδες αυτή τη στιγμή αισθάνονται αδικημένες. Βέβαια, τέσσερις μήνες το πρωτάθλημα λειτουργεί κανονικά. Σε αντίθεση με άλλους χώρους όπως ήταν τα θέατρα, οι κινηματογράφοι και οι πολιτιστικοί χώροι, όπου κατά βάση τηρήθηκαν τα μέτρα, το πρόβλημα ήταν ότι ενώ οι ομάδες έκαναν τον έλεγχο για τους εμβολιασμένους, στην πραγματικότητα μετά δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον κόσμο ως προς την τήρηση των μέτρων μέσα στο γήπεδο. Στο μεγαλύτερο μέρος ούτε μάσκες φορούσαν.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν διαρκείας και ότι πολύς νεαρός κόσμος πήγε να εμβολιαστεί μόνο για να πηγαίνει στο γήπεδο. Θα ξεκινήσουμε με αυτό το δύσκολο μέτρο. Αν κι εφόσον με τα 1.000 άτομα δείξουν και οι φίλαθλοι και οι ομάδες ότι τα μέτρα τηρούνται, είμαστε διατεθειμένοι άμεσα να συζητήσουμε και για αύξηση της πληρότητας. Θέλουμε όμως ως πολιτεία να δούμε ότι αυτό που γίνεται στα θέατρα και τα σινεμά να γίνεται και στα γήπεδα. Αν δούμε μια καλή ένδειξη στην τήρηση των μέτρων θα πάμε άμεσα σε πληρότητες που θα ικανοποιούν και τους φιλάθλους και τις ομάδες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα