Πλεύρης: Πραγματικότητα ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού με 3.500 γιατρούς και 5 εκατ. πολίτες

Με νέα ανάρτησή του, ο τέως υπ. Υγείας παραθέτει τους αριθμούς που μαρτυρούν την εξέλιξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού

Στην εξέλιξη του θεσμού του οικογενειακού γιατρού αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε νέα ανάρτησή του στο Twitter. Στην ίδια δημοσίευση αναφέρθηκε στους αριθμούς που συντελούν σήμερα στη θέσπιση του οικογενειακού γιατρού, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι σήμερα το σύστημα περιλαμβάνει 3.500 γιατρούς, ενώ εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα είναι 5 εκατ. πολίτες.

Γιατί ποιους λόγους αναγνωρίζονται οι γενικοί / οικογενειακοί γιατροί ως η «καρδιά» της φροντίδας υγείας

* Για τη μακροχρόνια σχέση

Οι Οικογενειακοί Ιατροί αποτελούν συνήθως το σημείο πρώτης επαφής για ασθενείς που αναζητούν ιατρική φροντίδα. Παρέχουν συνεχή και ολοκληρωμένη φροντίδα στους ασθενείς τους καθόλη τη διάρκεια της ζωής τους, από την βρεφική κούνια μέχρι και τον θάνατο, χτίζοντας μακροχρόνια σχέση μαζί τους. Αυτή τους επιτρέπει να κατανοούν το ιατρικό ιστορικό, τον τρόπο ζωής και το κοινωνικό πλαίσιο των ασθενών τους και να προσφέρουν εξατομικευμένη φροντίδα και υποστήριξη.

* Για την ολιστική προσέγγιση

Οι Οικογενειακοί Ιατροί υιοθετούν μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα υγείας, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο τη σωματική υγεία του ασθενούς, αλλά και τη συναισθηματική, κοινωνική και ψυχική του ευεξία. Εστιάζουν στην προληπτική φροντίδα, τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την πρώιμη διάγνωση νοσημάτων, για να βοηθήσουν τους ασθενείς να διατηρήσουν την υγεία τους και να προλάβουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων.

* Για τον συντονισμό της φροντίδας

Οι Οικογενειακοί Ιατροί λειτουργούν ως συντονιστικό κέντρο για τις ανάγκες υγείας των ασθενών τους. Συνεργάζονται με εξειδικευμένους ιατρούς και νοσοκομεία, για να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς λαμβάνουν την βέλτιστη φροντίδα και να αποφευχθεί η άσκοπη και χρονοβόρα επανάληψη υπηρεσιών.

* Γιατί είναι συνήγοροι και εκπαιδευτές

Οι Οικογενειακοί Ιατροί είναι συνήγοροι των ασθενών τους, πλοηγοί τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και συντονιστές της πρόσβασής τους στις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη. Εκπαιδεύουν, επίσης, τους ασθενείς τους σχετικά με θέματα που αφορούν την υγεία τους, όπως τον τρόπο διαχείρισης των χρόνιων παθήσεών τους, την επιλογή υγιεινού τρόπου ζωής και την πρόληψη ασθενειών. Η αφοσίωση, η ενσυναίσθηση και η εξειδικευμένη γνώση τούς καθιστούν την καρδιά της φροντίδας υγείας και μια αξιόπιστη πηγή υποστήριξης για ασθενείς και οικογένειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα