Πλεύρης: «Το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα»

Μιλώντας  στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ΕΣΥ αλλά και τη υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

«Σε αυτή τη φάση ως κυβέρνηση θεωρούμε ότι η υποχρεωτικότητα εξαντλείται στους υγειονομικούς και σε όσες άλλες ομάδες έχει ανακοινωθεί, αλλά όλα είναι επάνω στο τραπέζι ανάλογα με τις εξελίξεις», διευκρίνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η Ελλάδα στον εμβολιασμό είναι όπως και στη Φιλοσοφία της. «Είμαστε πάνω από τις Ανατολικές χώρες, άλλα κάτω από τις Δυτικές», είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα, ενώ ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι τα ΣΔΙΤ μέσα στα νοσοκομεία θα εξειδικευτούν. «Το κράτος μπορεί να θεωρεί ότι το συμφέρει καλύτερα να πληρώνει τον ιδιώτη  για εξετάσεις μέσα στα νοσοκομεία, ενώ ο πολίτης δεν θα πληρώνει».

Ανέφερε ακόμη ότι τα ΣΔΙΤ θα αναπτυχθούν και στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών δεν οφείλουν να προσκομίσουν αρνητικό rapid test κατά την επίσκεψή τους σε ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα αλλά και οδοντιατρεία. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα