Πλήρωσε τα λάθη του ο Ολυμπιακός κι έχασε 3-2 από τη Φράιμπουργκ

Δεν έφταναν τα γκολ του Ελ Κααμπί καθώς και ο ρέφερι τα έκανε μαντάρα

H Φράιμπουργκ εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη του Ολυμπιακού, αλλά και το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» σπατάλησαν τις πολλές ευκαιρίες τους και έφυγαν νικήτρια από τον Πειραιά (2-3) στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Δύο τραγικά ατομικά λάθη, ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση, ένα δοκάρι του Φορτούνη, μια χαρισμένη κόκκινη κάρτα στον Σάλαϊ στο 19ο λεπτό και τρία εις βάρος του γκολ στις ισάριθμες φάσεις των φιλοξενούμενων σε όλο το 90λεπτο οδήγησαν στην άδικη ήττα του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του Europa League.

Η απόδοση της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν καλή, όμως κάτι τα… χαρισμένα γκολ στον αντίπαλο, κάτι τα κάκιστα τελειώματα στις μοναδικές της ευκαιρίες στην επίθεση, έφεραν αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα σε ένα ματς που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι υπέρ του. Ο Ελ Κααμπί και τα δύο γκολ των Πειραιωτών, από ένα Σάλαϊ, Γκρίφο και Φίλιπ για τους νικητές.

Ο Ολυμπιακός έχασε και τον Έσε στο ξεκίνημα του ματς σε μια φάση που δεν δόθηκε ούτε φάουλ, πόσω μάλλον κάρτα.

Η πίεση ψηλά του Ολυμπιακού έφερε την πρώτη (απίστευτη) χαμένη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, αφού οι Ελ Κααμπί και Μασούρας δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτικές θέσεις, ενώ το τελείωμα του Μπιέλ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία με την ομάδα του Μαρτίνεθ να χάνει τεράστια φάση να προηγηθεί!

Το παιχνίδι ήταν ροντέο, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και η Φράιμπουργκ εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Φρέιρε για να ανοίξει το σκορ με τον Σάλαϊ στο 9’. Το γκολ δεν πτόησε ιδιαίτερα τους Πειραιώτες, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν και να προσπαθούν να δημιουργήσουν, ενώ είδαν τον Έσε να αποχωρεί με τραυματισμό από ένα μαρκάρισμα στο πρόσωπο που ο αντίπαλος δεν είδε ούτε κάρτα, αλλά δεν δόθηκε καν φάουλ! Ο Ιμπόρα πήρε τη θέση του και συμμάζεψε τον ερυθρόλευκο άξονα, με την ομάδα του Μαρτίνεθ να απειλεί διαρκώς αλλά τα τελειώματα των παικτών του ήταν άσχημα.

Ο Φορτούνης είχε δοκάρι σε εκτέλεση κόρνερ στο 26’, με τον Ολυμπιακό να πιέζει και να φτάνει στην ισοφάριση στο 40ο λεπτό με σεντερφορίσια… προβολή του Ελ Κααμπί για το 1-1. Και στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι ερυθρόλευκοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή αλλά ο Μασούρας, που είχε και την πάσα στον Μαροκινό, νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Ρέτσος πάτησε άθελά του Ντοάν, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα απ’ όπου ο Γκρίφο έγραψε το 2-1 του ημιχρόνου υπέρ των Γερμανών.

Φουριόζος μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, αναζητώντας το γρήγορο γκολ που θα έφερνε το σκορ σε ισορροπία. Στο 48’ ο Ιμπόρα δεν τελείωσε σωστά την μεγάλη φάση που του παρουσιάστηκε, ενώ συνολικά οι Πειραιώτες πατούσαν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Έβγαζαν σημάδια άγχους και βιασύνης, όμως, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μην πιέζουν συντονισμένα και να αφήνουν κενά τα οποία προσπαθούσε η Φράιμπουργκ να εκμεταλλευτεί!

Ο Μαρτίνεθ έριξε στο ματς τον Γιόβετιτς για να τονωθεί επιθετικά η ομάδα του, κάτι που έγινε και τελικά στο 75ο λεπτό έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης. Μετά από ωραίο γέμισμα του Φορτούνη, ο Ελ Κααμπί σκόραρε άλλο ένα σεντερφορίσιο γκολ για να γράψει το 2-2. Ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να κυνηγήσει τη νίκη όπως ήταν λογικό, έριξε τον Σολμπάκεν αντί του Φορτούνη και ο Ολυμπιακός συνέχιζε στην πίεση. Ωστόσο, οι Γερμανοί έδειχναν σαν να περιμένουν μια απροσεξία, μια στιγμή, την οποία και βρήκαν στο 86’ με τον Φίλιπ να γράφει το 2-3 μετά από εκτέλεση κόρνερ και την μπάλα να μένει… ζωντανή στην περιοχή!

Στο… καπάκι δε, ο Γιόβετιτς άγγιξε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, αλλά πλάσαρε ελάχιστα άουτ, με τα εναπομείναντα λεπτά να μην βγάζουν κάτι για τους Πειραιώτες που γνώρισαν την ήττα στην πρεμιέρα.

Ο Ολλανδός Λίνταουτ έκανε και το κακό ματς, με το σημαντικότερο λάθος του να είναι πως έχει χάσει τη φάση με τον Έσε στο ξεκίνημα όπου δεν δίνει ούτε φάουλ, ενώ έπρεπε να δείξει κόκκινη κάρτα στον Σάλαϊ. Στο τρίτο γκολ της Φράιμπουργκ, υπήρξε διαμαρτυρία για φάουλ στον Ποντένσε αλλά αυτός έδωσε κόρνερ και εκεί έγινε το 3-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα (77′ Κίνι), Φρέιρε, Ρέτσος, Ροντινέι, Εσε (24′ λ.τρ. Ιμπόρα), Μαντί Καμαρά, Μασούρας (61′ Γιόβετιτς), Μπιελ (46′ Ποντένσε), Φορτούνης (77′ Σολμπάκεν), Καμπί.

ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ: Ατουμπολού, Σμιντ (55′ Σιλντίλια), Λάινχαρτ, Γκίντερ, Κίμπλερ, Χέφλερ, Εγκεστάιν, Γκρίφο (75′ Νόα), Ντόαν (90+ Αντάμου), Σάλαι (75′ Φιλίπ), Χέλερ (90+ Κέιτελ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα