Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία, Στέλιου Σκλαβενίτη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 53 ετών, την περασμένη Κυριακή 1 Απριλίου, έπειτα από επιπλοκές από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά ενώ κατά την διάρκεια της τελετής(15:00-17:00) παρέμειναν κλειστά όλα τα καταστήματα Σκλαβενίτης, και της αλυσίδας Cash and Carry The Mart.

Επίσης, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αποφασίστηκε να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί, ότι στην κηδεία παρευρέθηκαν ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, η βουλευτής Β’ Πειραιά Ευη Καρακώτσα, ο βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Σκρέκας, ο πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας και οι οι Παναγιώτης Φασούλας, Γιάννης Τραγάκης.

 

Ποιος ήταν ο Στέλιος Σκλαβενίτης

Ένα από τα τέσσερα αδέρφια πίσω από την ομώνυμη αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ, ο Στέλιος Σκλαβενίτης, ήταν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες ενώ οι εργαζόμενοι της αλυσίδας των θεωρούσαν, όχι απλά έναν εργοδότη αλλά πάω απ’όλα έναν καλό άνθρωπο καθώς βρισκόταν πολύ κοντά με τους εργαζομένους.

Μαζί με τα αδέρφια του Μαρία και Γεράσιμο, έκαναν μια πρωτοπόρα επιχειρηματική κίνηση στα ελληνικά χρονικά, και αυτή δεν είναι άλλη από την συγχώνευση με τον Μαρινόπουλο.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1954 από τους Ιωάννη και Σπύρο Σκλαβενίτη και τον Μιλτιάδη Παπαδόπουλο. Το πρώτο σούπερ μάρκετ άνοιξε το 1969 στο Περιστέρι της Αθήνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης