«Πνίγηκε» από τις πλημμύρες η Βοσνία

Με αποτέλεσμα να προκληθούν σε πολλά σημεία της χώρας κατολισθήσεις

Τη Βοσνία έχουν «πνίξει» τα τελευταία 24ωρα οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, κάνοντας έτσι της αρχές να κηρύξουν την χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων υπερχείλισαν ποταμοί και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια στην κεντρική και βορειοδυτική Βοσνία. Στην πόλη Κότορ Βάρος χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για να απομακρυνθούν 15 άνθρωποι από τα σπίτια τους.

 

Πέρα από τις πλημμύρες, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν περιφερειακοί δρόμοι, ενώ σε κάποιες περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Στο μεταξύ, έκτακτα μέτρα λαμβάνουν και οι γειτονικές χώρες, όπως στην Κροατία, καθώς ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού Ούνα. Ηδη, 8 τουρίστες διασώθηκαν από πυροσβέστες στην πλημμυρισμένη πόλη Σλούνι. Σε κατάσταση ετοιμότητας είναι και η Σερβία, που έχει λάβει προληπτικά μέτρα για πλημμύρες, καθώς οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αγνοείται ένα 6χρονο κοριτσάκι

Η αστυνομία αναζητά έναν εξάχρονο, που εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκε, καθώς έπεσε σε ρέμα που είχε πλημμυρίσει κοντά στην πόλη Ζέπτσε της κεντρικής Βοσνίας. Η μητέρα του προσπάθησε να τον σώσει, χωρίς να τα καταφέρει, και νοσηλεύεται.

 

 

 

Διαβάστε επίσης