«Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…»

Συγγραφέας: Λίτσα Καποπούλου
Εκδόσεις «Δίαυλος»

Είναι μια έκπληξη τελικά τούτη η γραφίδα. Καθώς πέρα από τη λογοτεχνική επιδεξιότητα, σε παίρνουν οι λέξεις και σε ταξιδεύουν σε μεθυσμένους τόπους που θα ’θελες να ήταν ακόμη δικοί σου αλλά δεν είναι πια. Ε, και λοιπόν; Η ψυχή τους σου ανήκει.
Ο έρωτας, η περιπέτεια, η ίντριγκα, η ανατροπή, αλλά και η σύγκρουση του χτες με το σήμερα, μέσα από ένα ταξιδιωτικό-ιστορικό μυθιστόρημα, αφήνουν αν μη τι άλλο στο τελείωμά του τη γεύση της ελπίδας για το αύριο ανάμεσα σε ανθρώπους και τόπους.

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της Λίτσας Καποπούλου: «O Δήμος και η Κλαίρη, αδέλφια, καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά, βιώνουν την ολική ανατροπή, όταν ανακαλύπτουν ακολουθία οικογενειακών μυστικών! Μέσα τους θεριεύει ζωογόνα πνοή και τους παρασύρει…
»Η καρδιά του πεπρωμένου χτυπά στον μυστικισμό της Ανατολής. Ανώτερη Δύναμη τους καθοδηγεί. Πολύτιμοι συμπαραστάτες στη μεταφυσική τους αναζήτηση ο Ουμούτ, ο Κενάι και η Γκιουλσούν.
»Καταλήγουν στο ερειπωμένο καστρομονάστηρο της Αγίας Φωτεινής στη Μικρά Ασία. Εκεί, όπου οι ίντριγκες παρουσίασαν ως ατύχημα τη δολοφονία του μοναχού Ρωμανού, που υπήρξε στρατηγός επί Ιουστινιανού με τ’ όνομα Θεοδόσιος. Εκεί, όπου αιώνες μετά έχασε την ζωή της μια νέα γυναίκα, η Φυντάν, υπό ανεξιχνίαστες συνθήκες. Τι τους συνδέει όλους;
»Το παρελθόν συγκρούεται με το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τα ονόματα, οι τοποθεσίες, τα όνειρα και τα αισθήματα των εμπλεκομένων. Τίποτε δεν τελειώνει. Κάτι νέο αρχίζει… Όπως ο κύκλος της ζωής, χωρίς αρχή και τέλος. Η πνοή διαχέεται… συνεχίζει να επιλέγει… να ζει…»

Η παρουσίαση

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, οι εκδόσεις «Δίαυλος» και η συγγραφέας Λίτσα Καποπούλου σας προσκαλούν την παρουσίαση του βιβλίου «Πνοή. Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…», τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013, στις 19:00.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό Κέντρο, στο κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου (Είσοδος από Καραθεοδωρή & Εθν. Αντιστάσεως- Σταθμός Μετρό Περιστέρι).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Τσιώτα- Μάρκου. Ομιλητές της εκδήλωσης είναι η προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Περιστερίου Σοφία Λιακάκη, η δημοσιογράφος και συγγραφέας Καίτη Νικολοπούλου, ο πρόεδρος του Δικτύου Μικρασιάτης Δημήτρης Παντέλας και ο επίκουρος καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θανάσης Μελισσάρης.

Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα