Πω, πω, κάτι καρφιά ο Ευάγγελος

Τι είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα ελληνοτουρκικά, ρίχνοντας τα καρφιά του και σε Νίκο Δένδια

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι από τους πολιτικούς που ξέρει πώς σκέφτονται οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και πώς λειτουργούν τα συμφέροντα στην Ε.Ε.

Οπότε, δεν ένιωσε να έχει εκπλαγεί από την απόφαση των εταίρων στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Ο πρώην αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, που στο παρελθόν έχει περάσει και από το υπουργείο Εξωτερικών, έριξε τα καρφιά του όχι για τους εταίρους μας, αλλά για τους δικούς μας χειρισμούς.

«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο χειρισμός των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, ιδίως όταν σε αυτά εμπλέκονται τα συμφέροντα και οι εκτιμήσεις πολλών άλλων χωρών, όπως συμβαίνει στην ΕΕ, δεν γίνεται με τους βολονταριστικούς και επικοινωνιακούς όρους της εσωτερικής πολιτικής. Επειδή δημιουργείται μια επικοινωνιακή εικόνα στην Ελλάδα, ή ακόμη και σε ορισμένα ξένα μέσα ενημέρωσης, δεν αλλάζει το στρατηγικό πλαίσιο, ούτε μεταβάλλονται οι προτεραιότητες άλλων. Τους τελευταίους μήνες έχω πει πολλές φορές ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνεται ούτε λαγός, ούτε ουρά κάποιας άλλης χώρας. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να έχουμε πάντα τον έλεγχο του ρυθμού των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, τουλάχιστον ως προς τις δικές μας επιλογές και αντιδράσεις. Αυτό περιλαμβάνει, σε πανεθνικό επίπεδο, και τη σαφή στρατηγική επιλογή της ελληνοκυπριακής πλευράς για το πλαίσιο του κυπριακού».

Μάλλον ο κ. Δένδιας, ως υπουργός, θα πρέπει να ζητήσει ταχύρρυθμα μαθήματα από τον Μπένυ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα