Πω, πω κάτι νταραβεριτζήδες οι ΣΥΡΙΖΑΙοι!

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως ο Νίκος Παππάς έκανε νταραβέρια με επιχειρηματίες, κάνοντας λόγο για μαγαζιά που λειτουργούν μέσα στο μεγάλο μαγαζί, όπως ακούστηκε να λέει σε κασέτα στον Σάμπυ Μιωνή. Ο πρώην υπουργός εννοούσε ως μεγάλο μαγαζί τον ΣΥΡΙΖΑ και ως μαγαζάκι αυτό του Παπαγγελόπουλου.

Τώρα, όμως όπως αποκαλύπτεται τα νταραβέρια του Παππά είχαν ζηλέψει κι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είχαν τα δικά τους αλισβερίσια. Και τι αλισβερίσια! Το δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα και πολιτικός του μέντορας, ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να καθυστερήσει η δικαστική έρευνα για την Folli Follie. Προφανώς ο κ. Φλαμπουράρης από ανθρωπισμό και μόνο δεν ήθελε να δει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής τον υπέργηρο Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αυτοδιαφημιζόταν ως ο άνθρωπος που έτρεξε το ΕΣΠΑ. Προφανώς για τους Κουτσολιούτσους ξέχασε να μας πει κάτι

Όμως δεν ήταν μόνο αυτός. Τα ίδια εμπόδια ύψωσε και το new entry του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης, τότε υπουργός Ανάπτυξης που διαφήμιζε την αποτελεσματικότητα του στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Για το ΕΣΠΑ, τον έχουν διαψεύσεις αρκετοί. Για το θέμα της Folli Follie και των Κουτσολιούτσων, μάλλον οφείλει ο ίδιος να δώσει πειστικές εξηγήσεις.

Σύμπτωση: Αφού πρωτοστάτησε τον Μάιο του 2018 στην υποστήριξη των Κουδολιούτσων, τον Αύγουστο έγινε υπουργός

Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να καθυστερήσει η δικαστική έρευνα. Ήταν και ο Σταύρος Αραχωβίτης, που καλά-καλά πριν εκλεγεί βουλευτής έδωσε και αυτός την δική του μάχη. Και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σκεφτούμε ότι ο κ. Αραχωβίτης λόγω της σθεναρής μάχης που έδωσε για να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα για την απάτη επιβραβεύτηκε και ανέλαβε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στις 29 Αυγούστου του 2018. Ο τέταρτος της παρέας ήταν ο Μάκης Μπαλαούρας, ο οποίος δεν υπουργοποιήθηκε και δεν εξελέγη και βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, αλλά έχει στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα. Ας μην ξεχνάμε ότι τον Ιούλιο του 2020 φιλοξένησε στα Κουφονήσια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύζυγο του και μάλιστα φρόντισε να βγάλει φωτογραφίες από την τσιπουροκατάνυξη.

Στα Κουφονήσια υποδέχθηκε στις καλοκαιρινές διακοπές τον Τσίπρα ο Μάκης Μπαλαούρας, που πρωτοστάτησε

Όπως προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση διαχειριστικού ελέγχου που διενήργησε η εταιρεία Price Waterhouse Coopers στα ψηφιακά αρχεία της Folli Follie, σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ υπαλλήλων και υψηλόβαθμων στελεχών υπάρχουν αναφορές στα ονόματα των Φλαμπουράρη, Χαρίτση, Μπαλαούρα και Αραχωβίτη. Η επίμαχη έκθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας που χειρίζεται την έρευνα για τη Folli Follie. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και στη συνέχεια από εκεί θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή. Και όπως γίνεται αντιληπτό με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία θα οδηγηθούμε σε προκαταρκτική επιτροπή και δεν είναι απίθανο να έχουμε και νέο Ειδικό Δικαστήριο.

Φρένο στους ελέγχους

Από το περιεχόμενο των επίμαχων εγγράφων προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Μάιο του 2018, λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Folli Follie, επιχείρησαν να φρενάρουν τους ελέγχους για την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επίμαχα email φαίνεται ότι ο υπάλληλος της εταιρείας Ν.Σ. είχε διαρκή επικοινωνία με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και σε αυτά αναφέρονται: «Κύριε Τζώρτζη, όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοϊκή μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες, όπως σας είχα ενημερώσει, είχα μια συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπός του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για εμάς και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πώς προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε τον λόγο σε κανένα».

Στην φυλακή οδηγήθηκαν τον Οκτώβριο πατήρ και υιός Κουτσολιούτσος

Σε άλλο email με παραλήπτη πάλι τον Tζώρτζη Κουτσολιούτσο και ημερομηνία 11 Μαΐου 2018 αναφέρεται, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ότι: «Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησα σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης, υπουργός Ανάπτυξης, ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικρίσεις για την ευνοϊκή συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα.) Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και απ’ ό,τι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Στις 29 Μαΐου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να ενημερώνει μέσω email για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση σχετικά με τα ΚΑΕ, το οποίο email, σύμφωνα πάντα με τον υπάλληλο της εταιρείας, του το έστειλε ο κ. Μπαλαούρας.

Το σκάνδαλο της Folli Follie

Τον Μάιο του 2018, σεισμό προκάλεσε στην αγορά η είδηση ότι ένα fund, με συμμετοχή στη Folli Follie, αμφισβητούσε τα οικονομικά στοιχεία της ελληνικής εταιρείας, καθώς τα θεωρούσε κατασκευασμένα. Κατόπιν αυτού, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από την εισηγμένη πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο από διεθνή ελεγκτική εταιρεία αλλά και αναλυτική επεξήγηση από το fund που «επιτέθηκε» στη Folli Follie. Τελικά, ο επίλογος για την άλλοτε κραταιά εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου γράφτηκε, με τους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου να παίρνουν τον δρόμο για τη φυλακή τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα