Ποδαρικό με συλλήψεις εμπόρων όπλων

Ξεκινούν και πάλι από σήμερα δουλειά για να δρομολογήσουν τις εξελίξεις που είναι πλέον μονόδρομος μετά την απολογία -ποταμό αποκαλύψεων του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών Αντώνη Κάντα.

Ο τελευταίος έκανε τα πρώτα του Χριστούγεννα στις φυλακές του Κορυδαλλού όπως άλλωστε και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι την εποχή που όλοι έτρωγαν με τα “χρυσά κουτάλια” από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Με την μεταγωγή του Κάντα στον Κορυδαλλό συμπληρώθηκε το …τρίο.
Τσοχατζόπουλος, Σμπώκος, Κάντας, το παρεάκι της απόλυτης διαφθοράς βρίσκονται πλέον στο …φυσικό τους περιβάλλον.

Απ’ την άλλη πλευρά , οι ανακριτές , αλλά και η ομάδα κρούσης των εισαγγελέων διαφθοράς μελετούν προσεκτικά την ομολογία Κάντα, διασταυρώνουν στοιχεία, και ετοιμάζονται  να δέσουν και τους άλλους κρίκους στην αλυσίδα της μεγάλης έρευνας.

Για πρώτη φορά άλλωστε η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεση συγκεκριμένα στοιχεία για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος, που οδηγούν σε συγκεκριμένα ονόματα από το χώρο των μεσαζόντων , των επιχειρηματιών ,αλλά και των πολιτικών προσώπων.

Για τους τελευταίους η βασική πράξη της δωροδοκίας έχει παραγραφεί , χάρη στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έρχεται όμως η ώρα τους να την πατήσουν όπως ο Τσοχατζόπουλος που “δέθηκε” με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους και λίστα με τις 26 εταιρείες που είχαν υπογράψει συμφωνίες με το υπουργείο Εθνικής άμυνας για τα εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 11,099 δισ. ευρώ..

Η κατάθεση του Αντώνη Κάντα, πρώην στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου , έδειξε διαδρομές για τις υποθέσεις των υποβρυχίων και των αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, αλλά και μικρότερων εξοπλιστικών προγραμμάτων που έτρεξαν την τετραετία 1998-2001.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα