Ποδοσφαιρικό παρασκήνιο πίσω από την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο

Σάλο έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τους δυο συλληφθέντες από την ΕΥΠ στην Ρόδο οι οποίοι κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Ο ένας από τους δύο που συνελήφθησαν είναι ο  35χρονος Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου Ρόδου Σεμπαχατίν Μπαϊράμ .

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ εφημερίδων, «ο Σεμπαχατίν Μπαϊράμ πήγε από την Θράκη στη Ρόδο πριν από μερικά χρόνια προκειμένου να εκτελέσει χρέη διερμηνέα στον τότε Τούρκο πρόξενο.

Κατάγεται από τον Σώστη, γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και τοποθετήθηκε στο τουρκικό Προξενείο της Ρόδου με εντολή της Άγκυρας και με την σύμφωνη γνώμη του πρώην Τούρκου προξένου».

Στο ThrakiSportS έφτασαν πληροφορίες ότι στο παρελθόν, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ασχολούνταν και με το τοπικό ποδόσφαιρο. Προπονούνταν και αγωνιζόταν με τοπική ομάδα της ΕΠΣ Θράκης.Ωστόσο η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα από τους νυν παράγοντες της συγκεκριμένης ομάδας στους οποίους απευθύνθηκε η ιστοσελίδα, χωρίς αυτό να αποκλείει την ενασχόλησή του στο παρελθόν.Άλλωστε ο ίδιος έχει πολλά χρόνια που έχει φύγει από την Θράκη, καθώς πριν μετακομίσει μόνιμα στην Ρόδο, όπου έκανε και οικογένεια σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο ίδιος κρατούσε χαμηλό προφίλ και δεν προκαλούσε με τον τρόπο ζωής του.

Ωστόσο φαίνεται ότι έκανε αλυτρωτικές αναρτήσεις για την Θράκη, ανεβάζοντας παλιότερα στο προφίλ του στο facebook, εκτός από αναρτήσεις για την Μπεσίκτας, την περίφημη σημαία του μορφώματος της δήθεν «ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης». Εξαιτίας μάλιστα εκείνων των αναρτήσεων είχε κατατεθεί μέχρι και ερώτηση για το πρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων πριν τρία χρόνια.

Ο αθλητισμός και ειδικά  το ποδόσφαιρο αποτελεί τρόπο με τον οποίον σταθερά προσπαθεί η Άγκυρα να διεισδύσει στα μειονοτικά δρώμενα της Θράκης.

Αποκορύφωμα αποτέλεσε η συμμετοχή μεικτών μειονοτικών ομάδων σε τουρνουά στην Τουρκία υπό το έβλημα της σημαίας της δήθεν «ανεξάρτητης Θράκης» αλλά και η απευθείας χρηματοδότηση μειονοτικών σωματείων της Ξάνθης και της Ροδόπης πριν ένα χρόνο από κονδύλια του τμήματος αποδήμων του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε βάρος του 35χρονου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και ο ίδιος δεν έχει συλληφθεί αλλά παραμένει ελεύθερος, έχοντας πάρει προθεσμία για να παράσχει εξηγήσεις στον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δωδεκανήσου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα