ΠΟΕΔΗΝ: «Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μεγάλο το πρόβλημα στην Αττική»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνει ότι: «Πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ γι’ αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους»

Σε νέα καταγγελία για δεκάδες διασωληνωμένους με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία αναρωτιέται: «Διασωληνωμένοι πεθαίνουν πριν προλάβουν να βρουν κρεβάτι σε ΜΕΘ. Αυτό είναι ποινικό αδίκημα προς διερεύνηση ή όχι;».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, «με βάσει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας λειτουργούν 691 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κοροναϊού. Εντός των ΜΕΘ βρίσκονται 614 ασθενείς διασωληνωμένοι και μη.

Είμαστε μια υγειονομική περιφέρεια στις ΜΕΘ κατά το Υπουργείο, το οποίο στην πράξη δεν ισχύει. Το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 688 αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 80 διασωληνωμένοι ασθενείς με κοροναϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ».

Γιατί παρέρχεται η σειρά τους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συμπληρώνει ότι: «Πολλοί εκ των διασωληνωμένων ασθενών δεν είναι επιλέξιμοι ασθενείς για ΜΕΘ γι’ αυτό έρχεται και παρέρχεται η σειρά τους.

Βρίσκονται στη λίστα του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ και αναμένουν τη σειρά επί πολλές ημέρες και δεν προλαβαίνουν. Χάνουν τη ζωή τους. Όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς έχουν δικαίωμα να δώσουν την τελευταία μάχη για τη ζωή από ΜΕΘ.

Υπάρχουν διασωληνωμένοι που βρίσκονται σε κλινικές 10 ημέρες. Υπάρχουν νέοι σε ηλικία ασθενείς που βρίσκονται σε λίστα αναμονής πολλές ημέρες.

Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι που χάνουν τη ζωή τους πριν βρουν ΜΕΘ (Σισμανόγλειο, Νίκαια, Ερυθρός κ.α.)».

Έπειτα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην κατάσταση των νοσοκομείων στην Αττική: «Στα νοσοκομεία της Αττικής αυτή τη στιγμή υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ενδεικτικά:

  • ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 6 διασωληνωμένοι σε θαλάμους πάνω από δύο ημέρες.
  • ΘΡΙΑΣΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 8 διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι από 52 ετών έως 67 ετών που είναι από 4 ημέρες εκτός ΜΕΘ έως δέκα ημέρες.
  • ΝΙΚΑΙΑ: 11 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε θαλάμους. Οι περισσότεροι πάνω από 5 ημέρες. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους. Αυτό που συμβαίνει στη νοσοκομείο της Νίκαιας είναι απάνθρωπο. Δεν διαθέτουν ΜΕΘ κοροναϊού και δεν μπορούν να διακινήσουν τα διασωληνωμένα περιστατικά. Πως λοιπόν είμαστε μία υγειονομική περιφέρεια;
  • ΤΖΑΝΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι σε θαλάμους 2 ημέρες.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 2 διασωληνωμένοι σε θαλάμους.
  • ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές».
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα