Πογέτ: «Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά στην εθνική»

Για τις πρώτες του εντυπώσεις ως προπονητής της Εθνικής Ελλάδας μίλησε ο Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «ABC».

«Πολύς προγραμματισμός, πολλή ηρεμία, παρά το ότι έχεις δουλειά τους μήνες που δεν παίζεις. Έπειτα, υπάρχουν επτά, οκτώ, εννιά μέρες, μέρες εξαιρετικά έντονες, πραγματικά έντονες που έχουν κι αυτές την ιδιαιτερότητά τους και τις απόλαυσα πολύ.

Σκέφτηκα έναν δικό μου τρόπο να δουλεύω. Δεν ξέρω πώς τα πάνε οι άλλοι ομοσπονδιακοί. Πρώτον, θέλω να είμαι εδώ στην Ελλάδα. Δεύτερον, σκεφτείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή για αναζήτηση και ανάλυση παικτών. Μετά το Σαββατοκύριακο βλέπω αγώνες ζωντανά. Είναι σημαντικό να βλέπεις τον παίκτη στο περιβάλλον του», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την επαναφορά της Εθνικής στον δρόμο των επιτυχιών: «Ναι ο κόσμος θυμάται ακόμα το κατόρθωμα της Ελλάδας το 2004 κόντρα στην Πορτογαλία . Μέχρι το 2014 συνέχισαν να προκρίνονται στα μεγάλα τουρνουά και από εκεί και πέρα δεν το έκαναν. Κάτι που πρέπει να αντιστραφεί, αλλά δεν είναι εύκολο λόγω της κατάταξης όπου για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρισκόμαστε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και αυτό το κάνει περίπλοκο.

Θα έχουμε δύο δυνάμεις και μια άλλη, που στα χαρτιά, θα είναι καλύτερη. Πρέπει να δεις τη φόρμουλα να επιστρέφεις στις καλές στιγμές, αλλά ήρεμα. Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα