Πογέτ: Μικρός έμαθα από τον πατέρα μου ότι εμείς οι Ουρουγουανοί δεν χάνουμε από την Αργεντινή

Ο Γκουστάβο Πογέτ τόνισε απόλυτα ευχαριστημένος για τη συγκομιδή της Εθνικής στον όμιλο του Nations League και αποθέωσε τους παίκτες του.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για το αν περίμενε ότι θα γίνει το 4Χ4: «Μπαίνω σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσω. Πρέπει να δώσω όλα τα εύσημα στους παίκτες. Ήταν φανταστικοί, εξαιρετικοί. Έπαιξαν και έκαναν υπερήφανη τη χώρα»

Για το ότι δικαιώθηκαν οι επιλογές του: «Προσπάθησα να σκέφτομαι τα παιχνίδια και να αναλύω, να γνωρίζω καλά τους παίκτες μου και να παίρνω αποφάσεις. Όταν κάνεις σωστές επιλογές, γίνεσαι καλύτερος προπονητής. Δημιουργείς τις ευκαιρίες για την ομάδα. Προσπαθώ να πείσω τους παίκτες με απλά μηνύματα. Τους μίλησα σήμερα και τους είπα ότι είναι το τελευταίο βήμα».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Όταν ήμουν 9 ετών, ο πατέρας μου με έμαθε πως εμείς οι Ουρουγουανοί δε χάνουμε από την Αργεντινή. Από εκείνη την ημέρα κατάλαβα τι είναι η νίκη και πως θέλω μόνο να κερδίζω. Αυτή η επικράτηση επί του Κοσόβου είναι αφιερωμένη στον Λημνιό και τον κόσμο μας»

Για το ότι έπαιξαν με υπομονή: «Ήταν μια από τις λέξεις που είχα σημειώσει. Να έχουμε την μπάλα και να έχουμε υπομονή. Οι παίκτες το κατάλαβαν. Είναι οκ να παίζεις γρήγορα αλλά όταν έχεις την μπάλα πρέπει να μην τη χάνεις. Ήταν περίεργο παιχνίδι για εμάς. Δεν μπορούσα να ζητήσω περισσότερα. Θα μπορούσαμε να έχουμε 10/12 βαθμούς, αλλά εμείς θέλουμε 12/12».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα