«Ποια διαφορά; Θα μπούμε για να κερδίσουμε»

Ο Οντρέι Μπάλβιν  δήλωσε στους Έλληνες δημοσιογράφους, μία μέρα πριν από το κρίσιμο ματς με την Ελλάδα, δεν σκέφτεται τη διαφορά, αλλά πως θα πάρει ακόμα μία νίκη απέναντι στην παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Προσωπικά, δεν ανυπομονώ να αντιμετωπισω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τον Γιάννη Μπουρούση, επειδή αυτός με αντικατέστησε στην Γκραν Κανάρια. Είναι προσωπικό το θέμα. Εντάξει, αστειεύομαι φυσικά” είπε ο θηριώδης σέντερ και συνέχισε: “Είμαι ενθουσιασμένος, επειδή κανείς δεν πίστευε ότι θα ήμασταν ικανοί να φτάσουμε εδώ. Κανείς δεν ήξερε αν θα μπορέσουμε να προκριθούμε από την φάση των ομίλων. Απολαμβάνουμε τις στιγμές, παίζουμε το μπάσκετ που μπορούμε, οπότε είμαι χαρούμενος γι’ αυτό. Κάθε αγώνας είναι και μια διαφορετική πρόκληση, χθες αντιμετώπισα τον Βαρεζάο και τον Φελίτσιο, κάθε αγώνας σου δίνει και κάτι νέο και αυτό είναι συναρπαστικό“.

Ο Μπάλβιν έβγαλε το καπέλο στον Τόμας Σατοράνσκι και στη συνέχεια εξήγησε γιατί αυτή η Τσεχία έχει παίξει τόσο σπουδαίο μπάσκετ: “Εχουμε τρομερή χημεία, βρισκόμαστε μαζί εδώ και έξι-επτά χρόνια, όλοι μεγαλώσαμε μαζί από το 2013 που ξεκίνησε η πορεία αυτής της ομάδας στο EuroBasket. Πάιζουμε σαν ομάδα, ουδείς παίζει ατομικά. Απέναντι στην Ελλάδα θα πάμε για να κερδίσουμε, δεν σκεφτόμαστε τη διαφορά. Οι 11 πόντοι δεν είναι και τόσο μεγάλη διαφορά για το μπάσκετ, η Ελλάδα είναι ποιοτική ομάδα και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι διαφορετικό από τη νίκη, δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε τη διαφορά“.

Διαβάστε επίσης