Ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής

Ο Θάνος Πλεύρης εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλημάτων στα νοσοκομεία

Σοβαρές δυσλειτουργίες εμφανίστηκαν και εξακολουθούν -όπως προκύπτει από τις καταγγελίες- στα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

«Προβλήματα προσέγγισης»

Ο Θάνος Πλεύρης εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλημάτων, χωρίς πάντως να δίνει μεγάλες διαστάσεις, ενώ την ίδια ώρα σοβαρές καταγγελίες υπάρχουν από γιατρούς αλλά και την αντιπολίτευση ακόμα και για αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των περιστατικών από το ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνει το ΕΚΑΒ, να εξυπηρετήσει όλα τα περιστατικά στην Αττική, ωστόσο ακόμα υπάρχουν προβλήματα προσέγγισης σε αρκετές περιπτώσεις όπως είπε.

«Όλα τα οχήματα είναι έξω και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου» για την εκτίμηση της κατάστασης, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ως προς την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι εφημερίες γίνονται κανονικά και όποια προβλήματα ηλεκτροδότησης ή θέρμανσης σημειώθηκαν χθες, έχουν αντιμετωπιστεί. Επίσης, η πρόσβαση στο Σισμανόγλειο έχει αποκατασταθεί, ενώ σε λίγη ώρα θα αποκατασταθεί και η πρόσβαση στο Παίδων Πεντέλης.

80 κλήσεις

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΚΚΕ, από το πρωί είναι δεκάδες -και συγκεκριμένα πάνω από 80- οι κλήσεις στις οποίες δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί το ΕΚΑΒ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα