Ποια μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

Στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του δημογραφικού και σε πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε χαιρετισμό του στην ενημερωτική Ημερίδα της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, με δημάρχους και την Περιφέρεια Αττικής, με θέμα την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε το δημογραφικό εθνικό πρόβλημα τονίζοντας ότι υπονομεύει το μέλλον του έθνους και αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ με στόχο την ανακούφιση της πολύτεκνης οικογένειας, όπως:

Η ενίσχυση κάθε οικογένειας με 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται.

Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη από 24% στο 13%

Η αύξηση κατά 30.000 των δικαιούχων voucher παιδικών σταθμών με στόχο ι να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση για ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας καθώς και στα αιτήματα προς το υπουργείο Εσωτερικών της ΑΣΠΕ.

Τόνισε ωστόσο ότι για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση καθοριστικοί παράγοντες είναι η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού και η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης.

Ο χαιρετισμός του κ. Θεοδωρικάκου στην Ημερίδα της ΑΣΠΕ:

«Ξέρετε πολύ καλά, το έχει πει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η στήριξη της οικογένειας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και η στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, δεν μπορεί παρά να είναι η αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής.

Σήμερα η Ελλάδα αιμορραγεί. Οι νέες οικογένειες μετά βίας κάνουν δύο παιδιά, πολλά εκ των οποίων φεύγουν στο εξωτερικό γιατί η Ελλάδα δεν τους προσφέρει όσα ονειρεύονται.

Από το 2011 και μετά για πρώτη φορά μεταπολεμικά ο πληθυσμός συρρικνώνεται. Από τα 11,1 εκατ. Ο πληθυσμός πέρυσι έπεσε στα 10,7 εκατ. Και σύμφωνα με τους ρυθμούς αυτούς το 2050 θα είμαστε μόνο 8,9 εκατ. Έλληνες στη χώρα μας.(στοιχεία Διακομματικής Βουλής)

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία σήμερα η Ελλάδα έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες γονιμότητας στην ΕΕ. Μόλις 1,38 παιδιά ανά ζευγάρι με τον μέσο όρο να βρίσκεται στο 1,6, ενώ για να μη μειώνεται ο πληθυσμός έπρεπε να είναι στο 2,1 παιδιά ανά ζευγάρι.

Η εξέλιξη αυτή υπονομεύει το μέλλον το έθνους.

Γι’ αυτό λέμε ότι εσείς οι πολύτεκνοι, εκτός των άλλων, επιτελείτε έργο εθνικό και σηκώνεται ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος έναντι των λοιπών συμπατριωτών μας.

Η αποσπασματική επιδοματική πολιτική και τα κάθε λογής φιλοδωρήματα δεν λύνουν το πρόβλημα. Μπορεί προσωρινά να ανακουφίζουν αλλά δεν αντιστρέφουν τη δημογραφική τάση.

Η οικονομική ανάπτυξη και η ευημερία του λαού, η ασφάλεια για το μέλλον που μπορεί να νιώσει κάθε πολίτης, είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη δημογραφική τάση.

Η ΝΔ από τη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία ως πρώτο της μέλημα έχει τη βελτίωση της οικονομίας και τη σταθερή οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει δουλειές για όλους τους Έλληνες και θα διαλύσει την αβεβαιότητα για το αύριο.

Διαβάστε επίσης