Ποια μουσεία θα λειτουργήσουν αύριο κανονικά

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Σάββατο και θα υποδεχθούν επισκέπτες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και το Μουσείο. Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού μετά από έλεγχο που έγινε στα συγκεκριμένα κτίρια.

Αντίθετα στην Μονή Δαφνίου διαπιστώθηκε πτώση ψηφιδωτών και γι’ αυτό το λόγο το μνημείο θα παραμείνει κλειστό, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας.

  • Στο Νομισματικό Μουσείο, «στο κτήριο του Μουσείου και στις Συλλογές δεν υπάρχουν προβλήματα».
  • Στο Επιγραφικό Μουσείο, «στο κτήριο του Μουσείου και στις Συλλογές δεν υπάρχουν προβλήματα», ενώ «σύμφωνα με την ενημέρωση του Προέδρου του ΔΣ του Μουσείου Ακροπόλεως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις αρχαιότητες. Τα ανωτέρω μουσεία θα παραμείνουν κλειστά για το υπόλοιπο του ωραρίου για λόγους πρόληψης», υπογραμμίζει η σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.
  • Ως προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, «δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Μικρό πρόβλημα καταγράφηκε στην ανακαινισμένη Στοά του Αττάλου», ενώ «σύμφωνα με την ενημέρωση της Εφόρου Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων δεν υπάρχουν προβλήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, καθώς και στο Μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας στην Αίγινα».
Διαβάστε επίσης