Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την Μέρκελ μετά το τέλος της θητείας

«Ίσως διαβάσω, ίσως κοιμηθώ» δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος

Στο τέλος Σεπτεμβρίου, η θητεία της  Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελαρίου της Γερμανίας θα έχει λήξει πλέον.

Κυβερνά από το 2005 και δεν θα θέσει υποψηφιότητα ξανά για τις ομοσπονδιακές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου.

Έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς πίεσης στην καγκελαρία, η Μέρκελ επιθυμεί να κάνει ένα πραγματικό διάλειμμα μετά τη θητεία της, χωρίς να πρέπει να αποδεχθεί αμέσως την επόμενη πρόσκληση παραβλέποντας τα δικά της ενδιαφέροντα και, έτσι, να μπορέσει – όπως είπε – να διαβάσει ή απλώς… να κοιμηθεί.

«Δεν θα αποδεχτώ αμέσως την επόμενη πρόσκληση, επειδή θα φοβηθώ ότι δεν θα έχω τίποτα να κάνω και κανείς δεν θα με θέλει πια», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, όπου αναγορεύθηκε σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, με την αιτιολογία ότι «δεν είναι μόνο ηγέτης της Γερμανίας, αλλά υπήρξε επίσης ένας φάρος για τον κόσμο σε περιόδους κρίσης».

Και η Μέρκελ θα ήθελε να ανακάμψει από αυτές τις περιόδους κρίσης, μετά τη θητεία της.

Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει την επόμενη ημέρα μετά την παράδοση της καγκελαρίας, η Χριστιανοδημοκράτις (CDU) πολιτικός απάντησε: «Θα ήθελα να κάνω ένα κανονικό διάλειμμα και να σκεφτώ τι με ενδιαφέρει πραγματικά. Τα τελευταία 16 χρόνια, δεν είχα πολύ χρόνο για να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Και τότε, ίσως προσπαθήσω να διαβάσω κάτι και όταν κλείνουν τα μάτια μου επειδή κουράστηκα, τότε θα κοιμηθώ λίγο και μετά θα δούμε».

Είναι άγνωστο αν η απάντηση της Μέρκελ περί ύπνου, σχετίζεται με το viral βίντεο που την έδειχνε σχεδόν να κοιμάται στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το βέβαιο είναι, πάντως, ότι η «σιδηρά» κυρία της Γερμανίας έχει έλλειψη ύπνου…

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέστησε επίσης σαφές ότι δεν θα της λείψει να παίρνει συνεχώς αποφάσεις.

«Πιθανόν να κάνω από συνήθεια πολλές σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, αλλά τότε θα θυμηθώ γρήγορα ότι κάποιος άλλος ασχολείται με αυτό τώρα. Και νομίζω ότι αυτό θα μου αρέσει πάρα πολύ», όπως είπε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα