Ποιες οι κυρώσεις για όσους αρνούνται τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η αναστολή εργασίας ακόμη και η διαθεσιμότητα εργαζομένων προβλέπεται για τους αρνητές των εμβολίων

Αυστηρό αναμένεται να είναι το πλαίσιο κυρώσεων όσων εργαζομένων αποφασίσουν να απέχουν ακόμη και από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Οι ανακοινώσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα γίνουν εντός της εβδομάδας, ενώ η αρχή θα γίνει από τους εργαζόμενους στα γηροκομεία και σε δομές ΑμΕΑ, ενώ θα ακολουθήσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Ωστόσο αυστηρό αναμένεται να είναι το πλαίσιο όσων αποφασίσουν να ξεφύγουν ακόμη και της… υποχρεωτικότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετακίνηση σε άλλη –μη μάχιμη- θέση δεν αναμένεται να είναι η μόνη ποινή για όσους θελήσουν να ξεφύγουν του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα στο προσχέδιο που επεξεργάζεται το Μαξίμου περιλαμβάνεται τόσο η αναστολή εργασίας ακόμη και η διαθεσιμότητα εργαζομένων.

Για τις αποφάσεις που αφορούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το κυρωτικό πλαίσιο που θα τους συνοδεύει μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες το οποίο θα συνοδεύεται και από αναφορές σε κυρώσεις σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάση Κοντογεώργη.

Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ βάση για το πλαίσιο θα αποτελέσει το πόρισμα της Επιτροπής Βιοηθικής.

«Σε πρώτη φάση θα αφορά εργαζόμενους σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας και σε δεύτερη φάση το υγειονομικό προσωπικό της χώρας» είπε ο κ. Κοντογεώργης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μάλιστα, «προφανώς θα υπάρχει ένα κυρωτικό πλαίσιο που θα συνοδεύει την άρνηση εμβολιασμού, όταν αυτός καταστεί υποχρεωτικός για τις συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα