Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στον «ψευτογιατρό» και τον Γερμανό συνεργό του

Ο 56χρονος, καλούσε ασθενής που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να διακόψουν τη θεραπεία τους - Οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, εις βάρος του 56χρονου «ψευτογιατρού» από την Αθήνα ο οποίος κατηγορείται οτι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε για ανθρωποκτονία με δόλο τετελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη και αναμένονται σύντομα νεότερες εξελίξεις στην υπόθεση.

Η ίδια κακουργηματική δίωξη ασκήθηκε και εις βάρος του Γερμανού γιατρού, από το κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, ο οποίος συνεργαζόταν με τον 56χρονο «ψευτογιατρό»

Στο Κορωπί το σπίτι του «ψευτογιατρού

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου είχε στήσει το «στρατηγείο» της απάτης ο 56χρονος «ψευτογιατρός» με θύματα ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πέντε εκ των οποίων τελικά κατέληξαν.

Από την έρευνα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια μετά από καταγγελίες για τη δράση του «ψευτογιατρού» στη Θεσσαλονίκη, έχει προκύψει ότι ο 56χρονος φυσικοθεραπευτής που δήλωνε «φυσίατρος-νευρολόγος» είχε στήσει την θανατηφόρα, όπως αποδείχθηκε, κομπίνα σε συνεργασία με έναν γενικο γιατρό στη Γερμανία.

«Δόλωμα» για τα θύματα των δύο «ψευτογιατρών» αποτελούσε ο ισχυρισμός τους ότι είχαν τέτοια εξειδίκευση ώστε να εξασφαλίζουν πλήρη ίαση ή θεαματική βελτίωση σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Όπως αποδείχθηκε, όμως, οι «θεραπείες» που έκαναν στους ασθενείς τους ήταν ενέσεις με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα. Μέχρι στιγμής ο φάκελος που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος περιλαμβάνει 15 θύματα των δύο «ψευτογιατρών» με πέντε εξ αυτών να έχουν καταλήξει.

Όσο για το ύψος της λείας των δύο «ψευτογιατρών» αυτή υπολογίζεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στο ποσό των 900.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι πριν από οχτώ ημέρες, στις 12 Ιανουαρίου, Έλληνες και Γερμανοί αστυνομικοί έκαναν ταυτόχρονες έρευνες στα σπίτια των δύο «ψευτογιατρών». Κατά πληροφορίες βρήκαν και κατέσχεσαν τους φακέλους των 15 ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας, ένα πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστήρια 10 φυσιγγίων 9mm, ένα εξάρτημα φωτοβολίδες, ένα δίκανο και 1.850 ευρώ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, εντός της ημέρας αναμένεται το «πράσινο φως» από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων και των δύο «ψευτογιατρών» ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και συλλήψεις για την συγκλονιστική αυτή υπόθεση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα