Ποιοι δικαιούνται επίδομα έως 1.000 ευρώ το μήνα

Μηνιαία οικονομική ενίσχυση από 300 έως 1.000 ευρώ θα δίνεται στις οικογένειες που θα προχωρήσουν στην αναδοχή παιδιού από φέτος, προκειμένου να βοηθηθούν στα έξοδα του νέου μέλους της οικογένειάς τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.insider.gr, το αυξημένο επίδομα θα δίνεται με εισοδηματικά κριτήρια στους ανάδοχους γονείς, ενώ θα φτάνει στα 1.000 ευρώ τον μήνα για παιδιά με αναπηρία τα οποία έχουν αυξημένα έξοδα και απαιτείται ειδική φροντίδα.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που η οποία θα περιλαμβάνει τα κριτήρια για τους ανάδοχους γονείς, αλλά και τις κλίμακες οικονομικής ενίσχυσης των οικογενειών έως το 26ο έτος της ηλικίας του παιδιού, είναι έτοιμη και αναμένεται να δημοσιευτεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Το επίδομα αναδοχής απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος ή εισφορά και είναι ανατάσχετο. Θα καταβάλλεται μόνο για την αναδοχή παιδιού και όχι για την υιοθεσία, καθώς αυτή τη στιγμή περίπου 2.500 παιδιά βρίσκονται μέσα στα ιδρύματα.

Επίσης προβλέπονται διάφορα κίνητρα για τα παιδιά σε αναδοχή, όπως προτεραιότητα στην εγγραφή και δωρεάν φοίτηση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς,
φοιτητικές εστίες, παιδικές κατασκηνώσεις κ.α.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα