Ποιοι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να μπουν στα σχολεία από Σεπτέμβριο

Με τροπολογία της Νίκης Κεραμέως που πέρασε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθορίστηκε ποιοι εκπαιδευτικοί δεν θα μπορούν να διδάσκουν στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, καθηγητές και δάσκαλοι που δεν θα παρουσιάζουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR), δεν θα έχουν καν πρόσβαση στις σχολικές μονάδες.

Στη συνέχεια θα επιβάλλεται αναστολή καθηκόντων, περικοπή μισθού και μη προσμέτρηση υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς. Για την κάλυψη των κενών που αναμένεται να υπάρξουν, θα μπορούν να προσλαμβάνονται στη θέση των εκπαιδευτικών , αναπληρωτές με τη «φόρμουλα» των τρίμηνων συμβάσεων, οι οποίες θα μπορούν να ανανεωθούν για τρεις ακόμα μήνες αν θεωρηθεί αναγκαίο. Για τους εκπαιδευτικούς που θα αντικαθιστούν όσους αρνηθούν να συμμορφωθούν με τα κυβερνητικά μέτρα, θα ισχύουν ακριβώς οι ίδιες προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 70% των εκπαιδευτικών, ωστόσο κυβέρνηση και επιστήμονες υποστηρίζουν ότι χρειάζεται να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι, καθώς θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να μπει και πάλι η εκπαίδευση σε… περιπέτειες. Στόχος της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας άλλωστε, είναι να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μέσω της δια ζώσης διδασκαλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα