Ποιοι «σκότωσαν» τον Μαραντόνα

Άνοιξε στην Αργεντινή ο φάκελος για τον θάνατο του μεγάλου Ντιέγκο για τον οποίο κατηγορούνται γιατροί και νοσηλευτές

Τελικά, ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε από φυσικά αίτια ή ιατρικά λάθη και αμέλειες τον οδήγησαν στον θάνατο; Το  ερώτημα καλείται να απαντήσει η έρευνα που έχει ξεκινήσει στην Αργεντινή .

Το σίγουρο είναι ότι ο θάνατός του ήταν βασανιστικός , όπως προκύπτει από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, που διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στην σχετική έκθεση, περιλαμβάνονται λεπτομέρειες που συγκλονίζουν, όπως ότι ο Μαραντόνα είχε έναν αργό και γεμάτο αγωνία θάνατο, καθώς «άρχισε να πεθαίνει τουλάχιστον 12 ώρες πριν το μοιραίο»…

Οι εμπειρογνώμονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα, πως ο διάσημος Αργεντινός «εγκαταλείφθηκε στην μοίρα του» από την ιατρική ομάδα που τον περιέβαλε λίγο πριν από το θάνατό του, παρέχοντάς του «ανεπαρκή» θεραπεία.

Όλα αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε ένα έγγραφο 70 σελίδων, που συνέταξε η ιατρική επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με την διερεύνηση για τον θάνατο του «Ντιεγκίτο», κατόπιν σχετικού αιτήματος της Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία, άρχισε μία έρευνα που επιδιώκει να προσδιορίσει πιθανή αμέλεια ή αμέλεια στην ιατρική περίθαλψη που χορηγήθηκε στον Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 25 Νοεμβρίου 2020 και σε ηλικία 60 ετών, στην κατοικία του στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αϊρες.

Δύο από τις πέντε κόρες του πρώην αρχηγού της εθνικής Αργεντινή, η 31χρονη Τζιανίνα και η 24χρονη, Τζιάνα, κατηγορούν τον νευροχειρουργό Λεοπόλδο Λούκε, ότι ήταν υπεύθυνος για την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του πατέρα τους.

Η ιατρική επιτροπή, αποτελούμενη από 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων ιατροδικαστών παθολόγων, που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικών από διάφορους ιατρικούς κλάδους, συμπέρανε ότι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής «θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης εάν είχε νοσηλευτεί σε κατάλληλο κέντρο φροντίδας».

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε!!!

«Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν την κλινική, κλινικο-ψυχιατρική εικόνα και την κακή γενική κατάσταση, θα έπρεπε να είχε συνεχίσει την αποκατάσταση και την διεπιστημονική θεραπεία, σε κατάλληλο ίδρυμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε επτά άτομα και συγκεκριμένα, στον νευροχειρουργό, Λεοπόλδο Λούκε, στην ψυχίατρο, Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, έναν ψυχολόγο, δύο νοσηλευτές που βρισκόταν στο πλευρό του Μαραντόνα, καθώς και στον επόπτη αυτών των νοσοκόμων, αλλά  και σ΄ έναν ιατρό.

Όλοι αυτοί κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για παραμέληση, εγκατάλειψη ή ανθρωποκτονία και αν βρεθούν ένοχοι με ποινές φυλάκισης από πέντε έως δεκαπέντε χρόνια φυλάκιση.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ζήτησαν να δικασθεί το ιατρικό προσωπικό, που περιέθαλψε τον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το αίτημα υποβλήθηκε από εισαγγελείς, οι οποίοι ανέφεραν, ότι «οι παραλείψεις και οι κακοί χειρισμοί, οκτώ επαγγελματιών γιατρών που ήταν υπεύθυνοι για τον Μαραντόνα τον, εγκατέλειψαν στη μοίρα του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας στο σπίτι», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δικαστική έκθεση.

Ο Μαραντόνα πέθανε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής κρίσης.

Το περιβάλλον του υποστηρίζει ότι «ο Μαραντόνα έχασε τη ζωή του λόγω σκόπιμης εγκατάλειψης από τον κατηγορούμενο (τον Λούκε) και διάφορους ανθρώπους από τον εσωτερικό του κύκλο που δεν αναφέρονται ρητά, κατηγορούμενοι στην παρούσα υπόθεση, οι οποίοι, γνωρίζοντας την παθολογία του και ότι με τη θεραπεία που του είχε συνταγογραφηθεί θα μπορούσε να πεθάνει. Αντ αυτού  όχι μόνο συνέχισαν τη θεραπεία, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αλλάξουν το αποτέλεσμα, εμποδίζοντας άλλους επαγγελματίες και την οικογένειά του να παρέμβουν για να επιδιώξουν να τον φροντίσουν για  να σώσουν τη ζωή του».

«Είναι σαφές ότι ο κ. Μαραντόνα στερήθηκε πρώτα όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, τα εμπορικά σήματα και ακόμη και το όνομά του και, στη συνέχεια, αφέθηκε στον εαυτό του», υποστηρίζει το περιβάλλον του αλησμόνητου άσου, «με επαγγελματίες που δεν είχαν την εμπειρία κι αρκετές γνώσεις για να τον θεραπεύσουν, πραγματοποιώντας ελιγμούς που τον εμπόδισαν να προσεγγίσει την οικογένειά του κι άλλους επαγγελματίες που θα μπορούσαν να τον θεραπεύσουν».

 

Όπως υποστηρίζεται, «του παρείχαν νόμιμα και παράνομα ναρκωτικά για να επιδεινώσουν την υγεία του, προσπαθώντας να προκαλέσουν έναν θάνατο που φαινόταν φυσικός. Ως νεκρός ο Μαραντόνα, το μοναδικό που είχε αξία ήταν τα δικαιώματα εικόνας του και το εμπορικό σήμα που, εκπληκτικά, δεν κατείχε πλέον και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί στους κληρονόμους του, καθώς, σύμφωνα με τα έγγραφα, αυτά τα δικαιώματα ήταν στο όνομα μιας εταιρείας που αποτελείται από εκείνους τους ανθρώπους που θα έπρεπε τον είχαν φροντίσει και δεν το έκαναν»….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα