Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικανός που ανέλαβε Επιχειρησιακός Διευθυντής της CIA

Ένας ομογενής, ο Άντι (Ανδρέας) Μακρίδης, ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Επιχειρησιακού Διευθυντή της CIA, μετά από επιλογή της διευθύντριας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών Τζίνα Χάσπελ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της CIA ήταν η πρώτη εβδομάδα στα νέα καθήκοντα, τόσο του Μακρίδη, όσο και τριών ανώτερων αξιωματούχων, μετά τον διορισμό τους.

«Ο Andy φέρει ένα πλούτο εμπειριών από την καριέρα του, 32 χρόνια στη CIA και έχει μία βαθιά κατανόηση για το πως η Υπηρεσία λειτουργεί. Είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης», δήλωσε η διευθύντρια της CIA.

O προκάτοχος στη θέση του Μακρίδη, Μπράιαν Μπουλατάο, αναμένει την τυπική έγκριση της Γερουσίας καθώς πρόκειται να αναλάβει το πόστο του υφυπουργού Εσωτερικών, με αρμοδιότητα την Διαχείριση.

Ο Μακρίδης ήταν ένας από τους ανθρώπους του Ελληνοαμερικανού αρχηγού της CIA, Τζόρτζ Τένετ και χαίρει μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των στελεχών της υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής.

Ο κ. Μακρίδης θα έχει ως αποστολή του την επίβλεψη της καθημερινής λειτουργίας της CIA, θα χειρίζεται θέματα διοικητικά, προϋπολογισμού και προσωπικού, όπως ανθρωπίνων πόρων, πληροφορικά συστήματα, προμηθειών και ζητήματα ασφάλειας.

Αναλυτικότερα για τον ομογενή Ανδρέα Μακρίδη, η κ. Τζίνα Χάσπελ επεσήμανε:

«Με μεγάλη χαρά, ο Vaughn και εγώ θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι επιλέξαμε τον Andrew (Andy) Makridis ως Chief Operating Officer (COO) της CIA.

Πολλοί από εσάς είτε γνωρίζετε τον Αντι είτε έχετε εργαστεί μαζί του κατά τα 32 χρόνια της καριέρας του στη CIA. Έχει προσφερθεί αμέτρητες φορές για τις δύσκολες αποστολές και έχει πάντα θέσει τα υψηλότερα πρότυπα ηγεσίας.Ο Αντι έχει τη φήμη ότι δημιουργεί ομάδες με ισχύ που οδηγούν προς τα εμπρός την αποστολή της Υπηρεσίας.

Πιστεύουμε ότι αποτελεί σπουδαία προσθήκη στην ομάδα μας. Ο Άντι εντάχθηκε στην CIA το 1986 μετά από δύο καλοκαίρια με την Υπηρεσία ως graduate fellow. Εντάχθηκε στην Διεύθυνση Πληροφοριών το 1989, όπου υπηρέτησε σε μία σειρά από θέσεις ως ειδικός αναλυτής και στη διοίκηση.

Υπηρέτησε ως εκτελεστικός βοηθός του DDCIA, John McLaughlin, πριν γίνει ο άνθρωπος που ενημέρωνε τον πρόεδρο George W. Bush σε θέματα μυστικών πληροφοριών, μία θέση που διατήρησε από τον Δεκέμβριο του 2001 έως τον Φεβρουάριο του 2004.

Ο διευθυντής, John Brennan, ζήτησε από τον Αντι να δημιουργήσει το Weapons and Counter Proliferation Mission Center, όπου υπηρέτησε ως πρώτος Αναπληρωτής Διευθυντής.

Ο Αντι έχει πτυχίο Αεροδιαστημικής Μηχανικής από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο και master στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Rochester Institute of Technology.

Έχει βαθιά γνώση για το πώς λειτουργεί η CIA. Αυτοί που τον γνωρίζουν, ξέρουν πόσο αφοσιωμένος είναι στην επιτυχία της αποστολής της Υπηρεσίας. Επίσης, γνωρίζετε ότι είναι ο απόλυτος ομαδικός παίκτης. Ο Vaughn και εγώ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι που ο Αντι συμφώνησε να είναι ο COO».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα