«Ποιος κερδίζει με λόγια χούντας… το λούμπεν μόνο!»

Εάν υπήρχε αντιδημοκρατικό περιβάλλον, εγώ δεν θα ήμουν υπουργός και πιθανότατα θα διαδηλώναμε μαζί με το ΚΚΕ στους δρόμους» ήταν η απάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην επίκαιρη ερώτηση του Θάνου Παφίλη βουλευτή του ΚΚΕ που έθεσε το θέμα της «κλιμάκωσης της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής με αφορμή τα απαράδεκτα γεγονότα αστυνομικής βίας σε βάρος κατοίκων της Νέας Σμύρνης».

«Ζητώ και εγώ συγγνώμη από οποίον έχει υποστεί οποιαδήποτε αστυνομική αυθαιρεσία» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και αναφέρθηκε στις νομικές παρεμβάσεις που θα γίνουν ώστε να περιορίσουμε το φαινόμενα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Δεν το υποτιμώ αυτό που έγινε στη Νέα Σμύρνη. Όσο υπάρχει αστυνομία και εξουσία, θα υπάρχει ο κίνδυνος για φαινόμενα κατάχρησης. Με τη έννοια αυτή συμφωνούμε, ότι όλο το πολιτικό σύστημά τα καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «η Νέα Σμύρνη ξεκίνησε με ομάδες αστυνομικών με μπλοκάκια που έκοβαν κλήσεις για την Covid και μετά εξελίχθηκε σε κάτι άλλο. Δεν υπήρξε κλιμακούμενη βία. Η αστυνομία έχει διενεργήσει 12 εκατ. ελέγχους για την πανδημία σε 12 μήνες» είπε και αναρωτήθηκε «“ποσά επεισόδια έγιναν”; Σας λέω 100. Μοιάζει με κλιμακούμενη καταστολή αυτό. Τον Γενάρη και Φλεβάρη έχουμε 72 χιλ. ελέγχους σε εργασιακούς χώρους για την τήρηση των μέτρων covid. Ούτε η αστυνομία ήξερε τι είναι η πανδημία. Οι αστυνόμοι από τον Μάρτιο πέρσι δεν έχουν πάρει ανάσα».

«Το φαινόμενο της Νέας Σμύρνης είναι αποκρουστικό και αποτελεί εξαίρεση» επεσήμανε και είπε πως «Η αστυνομία δίνει μόνο γεγονότα, δεν είπε ψέματα, θα γίνουν ΕΔΕ για όλα αυτά τα φαινόμενα. Σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν 632 συναθροίσεις και μόνο σε 25 είχαν επεισόδια. Και εδώ είχαμε κλιμακούμενη βία;» ρώτησε τον κ. Παφίλη.

«Σε 19 συγκεντρώσεις έκλεισαν οι δρόμοι και σε 14 από αυτές, είχαμε επεισόδια.

Το ΚΚΕ ξέρει και να διαμαρτύρεται και να φυλάσσει τις συγκεντρώσεις της. Στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης συμμετείχατε και εσείς και όταν τελειώσατε την διαμαρτυρίας σας αποχωρήσατε. Ποιος σας κατέστειλε ποιος σας εμπόδισε την διαμαρτυρία;»

Ο Υπουργός τόνισε πως κανείς δεν κερδίζει με το αναφέρετε στη χούντα. «Ποιος κερδίζει με λογία χούντας …το λούμπεν μόνο! Δεν έχουμε να κάνουμε με λαϊκό κίνημα ούτε με αγανακτισμένους. Έχουμε να κάνουμε με μια κουρασμένη κλεισμένη κοινωνία, έκπληκτη φοβισμένη, με οικονομικά προβλήματα με ένα μέλλον που δεν φαίνεται καθαρό.

Μπροστά σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ας δούμε πως μπούμε να βγούμε πιο γρήγορα από την πανδημία. Ότι έχουμε να κάνουμε για να ορθοποδήσουμε είναι πολλά, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε δράκους με αστυνομικούς και καταστολές και βασανιστήρια», συμπλήρωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα