Ποιος κυβερνάει αυτό τον ποδοσφαιρικό τόπο;

Τελικά ποιος… κυβερνάει αυτό τον ποδοσφαιρικό τόπο; Στην ΕΠΟ θα γίνουν εκλογές, ή θα οδηγηθούν οι εκλέκτορες σε μια κάλπη με προκαθορισμένο σε άλλα γραφεία αποτέλεσμα; Άσχετα με το πρόσωπο που θα επιλεγεί, το αν αυτό είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης ή όχι, είναι τουλάχιστον κωμικό για την ποδοσφαιρική δημοκρατία ν’ αποφασίζουν ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος ποιον θα ψηφίσουν οι πρόεδροι των Ενώσεων στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην ΕΠΟ. Αυτό από μόνο του αναδεικνύει μια άσχημη μυρωδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ζαγοράκης και ο κάθε Ζαγοράκης μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο πρόεδρο, αλλά όταν δεν λειτουργεί η δημοκρατία το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγάλο. Δεν είναι μόνο πως κανείς δεν υπολογίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που εκπροσωπείται από τους προέδρους των Ενώσεων όλης της χώρας, αλλά ούτε τις μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, ούτε καν τους υπόλοιπους οκτώ της Super League 1.

Tη συνταγή τη δοκιμάσαμε στην προεδρία της ΚΕΔ. Από τους τέσσερις που συμφώνησαν στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, οι δύο ήδη έχουν κατέβει από το τρένο και ο Άγγλος συνεχίζει μόνο με τη στήριξη ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης συνομιλεί λέει με τους τέσσερις επιχειρηματίες κι έχει πάρει το ΟΚ. Ακολούθησε μάλιστα συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη παρουσία του Γιώργου Γεραπετρίτη την περασμένη βδομάδα και το θέμα… έληξε.

Τα πρόβατα του ποδοσφαίρου θ’ ακολουθήσουν αυτές τις πρακτικές που αποτελούν ουσιαστικές εκτροπές; Θα πάνε σε μια γενική συνέλευση που θα ξευτιλιστούν; Οι διαστάσεις που λαμβάνουν οι μεθοδολογίες αυτές, ξεφεύγουν από τα του ποδοσφαίρου και αναδεικνύουν λογικές και πρακτικές άλλων εποχών. Και το κακό είναι πως οι συνομιλητές του Γεραπετρίτη έχουν τον έλεγχο των μισών καναλιών της χώρας και μεγάλο μέρος συνολικότερα των media …

ΥΓ Προσοχ΄ή στο αυτοδιοίκητο…

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα