Ποιος ΠΑΟΚ; Τα νταλαβέρια δεν χαλάνε…

Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ παίζει με διαιτητή του Μάνταλου με τον Άρη, ο Μάκης δεν βγάζει άχνα –γιατί προηγούνται τα νταλαβέρια με τον Γιαννάκη– και ο Κυριάκος-Κυριάκος με σύσσωμο το Σαββιδοτεχνείο ασχολείται με τις εκλογές τής ΕΠΟ που θα γίνουν μετά από δύο μήνες…

Θα περιμέναμε άμεσα ο ΠΑΟΚ, που διεκδικεί  το πρωτάθλημα, να αντιδράσει στην απόφαση του αυτοανακηρυσσόμενου ως αντ/δρος της ΚΕΔ Σταύρου Μάνταλου, να βάλει Έλληνα διαιτητή, τον Μανούχο, στο παιχνίδι  Άρης-ΑΕΚ, κατά παράβαση της απόφασης της ΕΕ της ΕΠΟ, για ξένους διαιτητές στα παιχνίδια Big5.

Αμ δε! Εκτός από μια ανακοίνωση του συμπαθούς Κυριάκου-Κυριάκου, με περιεχόμενο παρακαλετό προς την ΑΕΚ, να μην οριστεί Έλληνας, το δεξί χέρι τού Ιβάν, Μάκης Γκαγκάτσης, που διοικεί τον ΠΑΟΚ, δεν βγάζει άχνα…

Κι’ αυτό, γιατί προηγούνται οι σχέσεις του με τον Γιαννάκη –ένας είναι ο Γιαννάκης– και τα ποδοσφαιρικά νταλαβέρια μεταξύ τους.

Εντάξει, ο Ιβάν ζει στο Ροστόφ, έχει ή δεν έχει πρόβλημα υγείας –μακάρι ο άνθρωπος να είναι καλά– και δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί τις επικοινωνιακές πρακτικές τού Μάκη. Όταν μάλιστα οι τακτικές αυτές είναι προϊόν τού μεγαλύτερου «εγκεφάλου» στα ποδοσφαιρικά χρονικά, του γκουρού της μπάλας πατέρα τού Μάκη, ναι, ναι, σωστά καταλάβατε, ο λόγος για τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Ως στοργικός πατέρας έχει καθήκον να συμβουλεύσει τον γιο του για το πώς θα αλώσει την ΕΠΟ, όταν ο Μάκης, απαρνούμενος τον παχυλό μισθό του που παίρνει από τον ΠΑΟΚ, εκλεγεί άμισθος πρόεδρος της ΕΠΟ. Πώς θα γίνει αυτό; Μα με τη βοήθεια του πατέρα του στα οικονομικά, που όπως γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι της αρχής «μην κάνεις τίποτα, και τα λεφτά θα έρθουν».

Το εντυπωσιακό όμως σε όλα τα παραπάνω είναι η τακτική που ακολουθούν τα φιλικά –και ίσως φιλικά με το αζημίωτο– ΜΜΕ, το λεγόμενο Σαββιδοτεχνείο.

Αντί να προβάλουν ως επιχείρημα τη σοβαρή παράβαση της απόφασης που πήρε η ΕΕ της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία τα παιχνίδια των Big5 μεταξύ τους γίνονται με ξένους διαιτητές, αποδέχονται να παίζει Έλληνας διαιτητής με τον βασικό βαθμολογικά αντίπαλο τού ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, και ασχολούνται αρθρογραφώντας για το τι πρέπει να γίνει το καλοκαίρι στις εκλογές τής ΕΠΟ, ώστε ο Μάκης να μην είναι «αιχμάλωτος» μιας πλειοψηφίας που δεν θα ελέγχει…

Βέβαια, θα βγουν στα κάγκελα με θεόρατους τίτλους όταν στα παιχνίδια Άρης-ΠΑΟΚ και Άρης-Ολυμπιακός πάλι θα βρεθούν διαιτητές  είτε Διαμαντόπουλοι είτε Φωτιάδες είτε Μανούχοι είτε κάποια άλλα παιδιά αυτής της εποχής της διαιτησίας.

Τα ίδια βέβαια ισχύουν και για τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που επίσης διεκδικούν το πρωτάθλημα.

Αντί να ενώσουν τις φωνές τους και να απαιτήσουν την εφαρμογή των κανόνων και των αποφάσεων που διέπουν το πρωτάθλημα, αφήνουν κάποιον Μπαλτάκο, που τώρα ζει το όνειρό του με πρακτικές περίπου ίδιες με εκείνες που σήμερα –21η Απριλίου– γιορτάζουν την επέτειό τους. Από κοντά και οι ποδοσφαιροπατέρες τής ΕΕ της ΕΠΟ, οι λεγόμενοι βλαχοπρόεδροι, που παίρνουν αποφάσεις ανάλογα με το τι μηνύματα δέχονται στο κινητό τους την ώρα που συνεδριάζουν.

Η ευθύνη για τα παραπάνω βαρύνει εν πολλοίς την κυβέρνηση, η οποία παρακολουθεί απαθής την καταστρατήγηση κανόνων και αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων χωρίς να παρεμβαίνει. Με αυτόν  τον ρυθμό, θα φτάσουμε στο σημείο να αναπολούμε τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑίου υφυπουργού Σταύρου Κοντονή, που με αστείες δικαιολογίες δεν επέτρεπε να γίνει ο τελικός επειδή διαφωνούσε με τον ορισμό των εποπτών. Τουλάχιστον, ανεξάρτητα εάν ήταν ανεπίτρεπτο, αντιδρούσε σε κάτι που πίστευε –έστω και εσφαλμένα– ότι θα ναρκοθετούσε τον τελικό.

Εκεί έχουμε καταντήσει, να νοσταλγούμε τον Κοντονή…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα