Ποιος πήρε την κούπα; Λουτσέσκου, Ιβάν ή Τσίπρας;

Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα, για ν’ αποφανθεί ο λαός του ΠΑΟΚ ποιος, τελικά, πήρε τον τίτλο την περασμένη σεζόν, ενώ θα παραμένει απληροφόρητος για τους λόγους που έφυγε ο Ρουμάνος προπονητής, καθ’ ότι ο Σαββίδης δεν βγαίνει να μιλήσει

Ο Λουτσέσκου έφυγε κι άφησε πίσω του διλήμματα φοβερά. Ποιος πήρε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ; Το πήρε ο Λουτσέσκου με τους παίκτες; Το πήρε ο Ιβάν που έκανε δική του την ΕΠΟ; Ή ο Τσίπρας, που λέει ο «μαϊμού Θουκιδίδης», Κωνσταντίνος Ζουράρις; Μία δημοκρατική λύση είναι να γίνει δημοψήφισμα στον λαό του ΠΑΟΚ, ν’ αποφανθεί ο ίδιος ποιος πήρε τον τίτλο από τους τρεις.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ανακοίνωση και δεν είπε ούτε ένα «ευχαριστώ» στον Λουτσέσκου. Δύο νταμπλ πήρε ο Ρουμάνος, όπως έλεγε κι ο ίδιος, και «ούτε ένα ευχαριστώ», που τραγουδάει κι η θεά Βίσση. Πάει να πει ότι δεν αναγνώρισε την αξία του. Έτσι το βλέπω εγώ.

Διότι, αν την αναγνώριζε, θα έλεγε η ανακοίνωση, ευχαριστούμε τον Ραζβάν Λουτσέσκου, με τον οποίο κατακτήσαμε δύο νταμπλ, αλλά το ένα μας το έφαγε ο Κομίνης. Έτσι κάνουν τα σοβαρά σωματεία.

Η ΠΑΕ το ξέχασε. Πάει να πει ότι δεν το πήρε ο Λουτσέσκου, ούτε οι παικταράδες. Τζάμπα ο φουκαράς ο Ρουμάνος έλεγε ένα χρόνο τώρα ότι του κλέψανε τον τίτλο, με τον Κομίνη.

Και ποιος πήρε την κούπα; Ο Ιβάν ή ο Τσίπρας, αφού δεν τον πήρανε οι παίκτες κι ο Λουτσέσκου; Άπαξ κι έχει δίκαιο ο «μαϊμού Θουκιδίδης», Ζουράρις, ο Ιβάν πρέπει να βγει και να το πει δημόσια. Αυτό είναι το σωστό. Ότι ο οργανισμός ΠΑΟΚ και οι οπαδοί του ευχαριστούν δημόσια τον Αλέξη Τσίπρα. Για να μην το λέει, πάει να πει ότι αυτός τον πήρε.

Πάμε παρακάτω. Ο Λουτσέσκου τα τίναξε τα πέταλα. Σέκο τον άφησε και τον Σαββίδη και το Σαββιδοτεχνείο μαζί. Ξέρει κανένας να μας πει μετά βεβαιότητος γιατί έφυγε ο Ρουμάνος; Η ερώτηση είναι πολύ σοβαρή. Ξέρει κανένας να μας πει γιατί την έκανε δυο-τρεις μέρες πριν αρχίσει η προετοιμασία;

Ο λαός του ΠΑΟΚ αξίζει να μάθει γιατί την έκανε βράδυ ο Λουτσέσκου; Εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο έχει ο ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να ξέρουν γιατί έφυγε ο Ρουμάνος; Δεν θα το μάθουνε ποτέ, σου λέω εγώ. Και ο Ιβάν και ο Λουτσέσκου το κρατάνε μυστικό, όπως οι Βυζαντινοί το Υγρόν Πυρ.

Τεράστια ασέβεια προς τον λαό του ΠΑΟΚ είναι ο μυστικισμός του Σαββίδη και του Σαββιδοτεχνείου. Ασέβεια και γράψιμο κανονικό. Εσύ, του λένε, είναι μόνο για να πληρώνεις εισιτήριο, να ξελαρυγγιάζεσαι στην κερκίδα. Μόνο γι’ αυτό. Μη θέλεις να τα μαθαίνεις και όλα. Πλήρωνε και μη ερεύνα, ένα πράγμα.

Εδώ δεν μιλάμε ότι έφυγε ο Σάκχοφ. Ο Λουτσέσκου έφυγε. Ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών. Ο αναμορφωτής του ΠΑΟΚ. Ο «Μπολιβάρ» που τον είπανε ένα βράδυ στα ράδια.

Κι ο Σαββίδης δεν μιλάει. Για τον Ιβάν τον Σαββίδη λέω. Ο Giorgis είναι άλλο πράγμα, για να κάνει χαβαλέ στο instagram. Έγραψε μια παπαρίτσα ότι είναι στρατηγός ο Λουτσέσκου και καθάρισε.

Πού είναι ο Ιβάν να ενημερώσει αυτόν τον περήφανο λαό που τον στήριξε; Που έτσι και πεις κακιά κουβέντα στη Θεσσαλονίκη για τον Ιβάν, θα ξημερώσεις στο Παπανικολάου;

Έτσι είναι. Τουμπέκα ο Ιβάν. Σιγή ασυρμάτου. Κι αμόλησε το Σαββιδοτεχνείο να γράφουν ότι αυτά γίνονται στον επαγγελματικό αθλητισμό. Μάλιστα. Είναι επαγγελματίας, δηλαδή, ο Λουτσέσκου που άφησε τον ΠΑΟΚ δυο μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Αβέρτο πάει το δούλεμα στον ΠΑΟΚ από τους Σαββιδοτέχνες.

Για να σηκωθεί να φύγει ο Ρουμάνος δυο μέρες πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, πάει να πει ότι έγινε κάτι σοβαρό. Δεν τα παρατάει έτσι ένας επαγγελματίας προπονητής. Αν δεν παίχτηκε χοντρό περιστατικό, τότε τι έγινε; Θα το μάθει ο λαός του ΠΑΟΚ σε 30 χρόνια που θ’ ανοίξουνε οι φάκελοι του Foreign Office στην Αγγλία.

Ο Σαββίδης «βόλεψε» τον κουμπάρο

Τον Σαββίδη, πάντως, εγώ τον παραδέχομαι. Βολεύει τα δικά του παιδιά, δεν τα ξεχνάει. Να, για παράδειγμα, τον Καρυπίδη. Μόλις έφυγε ο Παντελής μαζί με τον Λουτσέσκου για την Αραπιά, για να δώσει τα φώτα του πώς λειτουργεί με σύγχρονες μεθόδους το ΠΑΟΚτσιλίκι, ο Ιβάν έφερε τον Καρυπίδη, κουμπάρο του Πουρλιοτόπουλου, που είναι στις ακαδημίες του «δικεφάλου».

Οι δυο τους, τότε που ο Ολυμπιακός είχε στηθεί στα σκοινιά για το ματς στο Φάληρο με τον Πλατανιά, είχαν πάει στην Κρήτη και ήπιαν καφέ με τους Πλατανιώτες.

Δεν μετέφεραν τίποτα αξιώσεις του Ιβάν. Δεν έκανε τέτοια πράγματα ο Σαββίδης. Της εξυγίανσης ήταν πάντα. Απλά, τα κουμπαράκια είχαν πάει στην Κρήτη γιατί είναι ωραίο το κλίμα. Έχει και τσικουδιά περιποιημένη στους 40 βαθμούς και φτιάχνεις και ωραίο κεφάλι. Τώρα, αν είπαν και καμιά κουβέντα στους Πλατανιώτες, μπορεί από τη μέθη της ρακής.

 

Διαβάστε επίσης