Ποιος θα προστατέψει τους διαιτητές…

Δάσκαλε που δίδασκες… Όταν σκόνταψε ο Ολυμπιακός στα Γιάννινα κι έγιναν επιθέσεις εναντίον του διαιτητή Καραντώνη από τους «ερυθρόλευκους», ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, βγήκε και είπε μεγάλα λόγια.

«Θέλω να τονίσω ότι ερχόμενος στην Ελλάδα είπα στους διαιτητές πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να τους προστατεύσω και πρέπει οι ίδιοι να αισθάνονται ασφαλείς, σίγουροι και δυνατοί. Τους μετέφερα ότι θα ακολουθούνται όλες οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπονται εφόσον χρειάζεται, οπότε οι διαιτητές θα αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και όπως πρέπει στο έπακρο των δυνατοτήτων τους. Καμία επίθεση κατά των διαιτητών ή των οικογενειών τους, δεν θα γίνεται ανεκτή».

Οι μεγαλοστομίες μετά το ματς ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού. Από ’κεί και πέρα, όμως, τι έγινε; Οι στοχοποιήσεις διαιτητών ήταν στην… πρώτη γραμμή των παραγόντων. Μέχρι μηνύσεις και αγωγές σε βάρος τους. Ο Κλάτενμπεργκ και η ΕΠΟ, ο… θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου, σφυρίζουν αδιάφορα. Με τέτοιες συνθήκες και όταν ακόμη δεν έχουμε πάει σε ματς καταλυτικής σημασίας, οι διαιτητές δέχονται επιθέσεις κατά… κύματα. Και κανείς δεν μιλάει. Ποιος θα προστατέψει τους διαιτητές από τους προστάτες τους;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα