Ποιους θα βρει στο δρόμο για το Μουντιάλ η Εθνική Ελλάδος

Στις 13 Δεκεμβρίου η κλήρωση

Στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, στο οποίο θα συμμετέχουν 48 ομάδες και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά από τρεις χώρες: τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Από την κλήρωση θα προκύψουν 12 όμιλοι, με τους μισούς να περιλαμβάνουν πέντε ομάδες και τους υπόλοιπους τέσσερις.

Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ, ενώ οι 12 δεύτεροι θα αγωνιστούν σε νοκ-άουτ πλέι οφ, μαζί με τέσσερις πρωτοπόρους από το Nations League (σύμφωνα με το ranking του 2024-2025) που δεν έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2025 και θα ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τα πλέι οφ θα διεξαχθούν από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου 2026. Η τελική φάση του Μουντιάλ θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά, με την έναρξή της στις 11 Ιουνίου και την ολοκλήρωσή της στις 19 Ιουλίου 2026.

1ο γκρουπ

Γαλλία

Ισπανία

Αγγλία

Βέλγιο

Πορτογαλία

Ολλανδία

Ιταλία

Γερμανία

Κροατία

Ελβετία

Δανία

Αυστρία

2ο γκρουπ

Ουκρανία

Τουρκία

Σουηδία

Ουαλία

Ουγγαρία

Σερβία

Πολωνία

Ελλάδα

Ρουμανία

Σλοβακία

Τσεχία

Νορβηγία

 

3ο γκρουπ

Σκωτία

Σλοβενία

Ιρλανδία

Αλβανία

Φινλανδία

Γεωργία

Βόρεια Μακεδονία

Ισλανδία

Βόρεια Ιρλανδία

Βοσνία Ερζεγοβίνη

Μαυροβούνιο

Ισραήλ

 

4ο γκρουπ

Βουλγαρία

Λουξεμβούργο

Λευκορωσία

Αρμενία

Κόσοβο

Καζακστάν

Αζερμπαϊτζάν

Εσθονία

Κύπρος

Λετονία

Νησιά Φερόε

Λιθουανία

 

5ο γκρουπ

Μολδαβία

Μάλτα

Ανδόρα

Γιβραλτάρ

Λιχτενστάιν

Σαν Μαρίνο

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα